ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ο Δήμος Καλαμάτας-Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Δρούγας, Πράσινου και Διαχείρισης Αδέσποτων Ιωάννης Μπάκας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αναστάσιος Σκοπετέας, Τεχνικών Έργων Ανδρέας Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπροσώπησε ο υποπυραγός Προκόπης Μπομπόνης και την Αστυνομική Διεύθυνση ο Αστυνόμος Α’ Ηλίας Γρίβας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών.

“Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επιφυλακή, ενώ οι δημοτικοί εργάτες πυροπροστασίας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσουν εφόσον απαιτηθεί, σε συνεργασία με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, ιδιώτες και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ζητώ απ’ όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά να ειδοποιήσουμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία”,
επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Σε μερική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες-Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και “ευπαθείς” περιοχές

Σε μερική επιφυλακή τίθενται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που στην περιοχή ευθηνής τους αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνός πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε και αυτό:

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική την Παρασκευή: Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και στη Μεσσηνία”-Στο κόκκινο” η Αττική

To Top