ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου Νέστορος λόγω οφειλών στο ΙΚΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ

Mε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την έκπληξή του για την δέσμευση και εν συνεχεία κατάσχεση των χρημάτων κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής και των σχολικών μονάδων της περιοχής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, επειδή η Σχολική Επιτροπή δεν ήταν ενήμερη ως προς τις υποχρεώσεις της στο Ι.Κ.Α.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την πρωτοφανή αυτή ανάλγητη ενέργεια του εισπρακτικού κρατικού μηχανισμού να στερήσει τα χρήματα από τα σχολεία που προέρχονται από τις μειωμένες επιχορηγήσεις του Δημοσίου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και από τα έσοδα των κυλικείων που είναι απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών όπως είδη καθαρισμού, θέρμανση, ύδρευση, φωτισμό, γραφική ύλη και υλικοτεχνική υποδομή.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος δεν απέτρεψε τη δέσμευση και κατάσχεση των χρημάτων που ουσιαστικά ανήκουν στις σχολικές μονάδες.
Οφείλουν να καταλάβουν επιτέλους ότι η μειωμένη επιχορήγηση που δίνεται στα σχολεία για την στοιχειώδη κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών ανήκει στους μαθητές και δεν πρέπει κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να την αγγίξει για κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.

Καλούμε τον Δήμο Πύλου – Νέστορος να καλύψει άμεσα και πλήρως τα χρήματα που στερήθηκαν τα σχολεία από δικές του παραλείψεις και από τις εισπρακτικές μεθόδους του κρατικού μηχανισμού που εντελώς αυθαίρετα προέβη στην κατάσχεση των χρημάτων.
Απαιτούμε τώρα την καταβολή των χρημάτων στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν οι Δ/ντές/ιες – Προϊστάμενοι/ες να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολείων.
Ο Σύλλογός μας, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν άμεσα τα κατασχεθέντα χρήματα των σχολικών μονάδων, θα προβεί σε κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ. Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης                  Κορομηλάς Περικλής

Κατασχέθηκαν τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου Νέστορος λόγω οφειλών στο ΙΚΑ
To Top