ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 23 τόνοι λαθραίου καπνού σε παράνομο εργοστάσιο στο Κορωπί

Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων-Έκπληκτοι οι αστυνομικοί βρήκαν μέχρι και δωμάτια με μπάνια για τους εργάτες!

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ΑΥΤΟΦΩΡΩ 52ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ 

Καθοριστικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, η καταπολέμηση των οποίων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα εντόπισαν στην περιοχή του Κορωπίου Αττικής, παράνομο εργοστάσιο παρασκευής, συσκευασίας και διάθεσης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

ΕΠ’ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΥΛΛΗΨΗ 52ΧΡΟΝΟΥ

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 23-10-2018 εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο χώρο του εργοστασίου 52χρονος ομογενής, τη στιγμή που αποσυναρμολογούσε και φόρτωνε σε φορτηγό επικαθήμενο, μηχανολογικό εξοπλισμό προερχόμενο από πλήρη μονάδα γραμμής παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και διαφόρων υλικών παρασκευής.

ANAZHTEITAI Ο 50ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος 50χρονου ομογενούς που ταυτοποιήθηκε ως μέλος της συμμορίας που μίσθωνε τον παραπάνω χώρο και αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμμορίας και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (24-10-2018) στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής ράβδων καπνού (τσιγάρα),
  • πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής συσκευασίας τσιγάρων σε πακέτα (πακεταριστική μηχανή),
  • πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία λαθραίων τσιγάρων (φίλτρα, ρολά τσιγαρόχαρτου, σελοφάν, ρολά αλουμινόχαρτου κ.ά.),
  • μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννήτρια, φίλτρα, μηχανή ανάδευσης καπνού, αεροσυμπιεστής κ.ά.),
  • μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ),
  • (148) κούτες καπνού, συνολικού βάρους (23,7) τόνων περίπου,
  • (20) παλέτες με πλήθος κομματιών χάρτου που έφεραν παράνομα ετικέτες διαφόρων εταιρειών και
  • πλήθος ελαττωματικών παραχθέντων τσιγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του χώρου υπήρχαν υποδομές φιλοξενίας τουλάχιστον 10 ατόμων-εργατών (υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνια κλπ).

ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ 3.700.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣ

Εκτιμάται ότι από την κατάσχεση των παραπάνω καπνικών προϊόντων απετράπη οικονομική ζημία 3.700.000 ευρώ περίπου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από τη διαφυγή καταβολής ανάλογων φόρων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερων συνεργών.

Κατασχέθηκαν 23 τόνοι λαθραίου καπνού σε παράνομο εργοστάσιο στο Κορωπί
To Top