ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ συγκεκριμένου Συνδυασμού από το “Νέο Επιμελητήριο”

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη σήμερα ο συνδυασμός “Νέο Επιμελητήριο” με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα που κάνει λόγο στην ουσία για προεκλογικό “παραμάγαζο” εντός του Επιμελητηρίου!

Όπως καταγγέλλεται, συγκεκριμένοι υπάλληλοι ή στενά εμπλεκόμενοι με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χρησιμοποιούν ως εργαλείο προώθησης άλλου συνδυασμού το Επιμελητήριο, υποκαθιστώντας τον θεσμό από αμερόληπτο όργανο τέλεσης και διεξαγωγής των εκλογών του Δεκεμβρίου, σε διατεταγμένο και στρατευμένο όργανο υπέρ ενός συνδυασμού!

Ο συνδυασμός Νέο Επιμελητήριο ζητά να σταματήσουν οι παρεμβάσεις αυτές, να τηρηθεί αμερόληπτη στάση και ίσες αποστάσεις προς όλους τους συνδυασμούς.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι παρεμβάσεις αυτές εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νέου Επιμελητηρίου, έχει ως εξής

“Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του επικεφαλής του συνδυασμού μας για τις επιμελητηριακές εκλογές, ζητήσαμε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με ευπρέπεια και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες του νομού μας, ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας, που αγωνιά και ελπίζει στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, πρέπει να εκφραστεί δίχως παρεμβάσεις που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα, τον έναν ή τον άλλον συνδυασμό.
Άλλωστε την επομένη των εκλογών όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να κοιτάξουμε μπροστά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, ενέργειες που εμπλέκουν το Επιμελητήριο και κάποιους από τους εργαζόμενούς του στις επιμελητηριακές εκλογές με τη μορφή υποστήριξης έτερου υποψηφίου συνδυασμού.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και να καλέσουμε όσους τυχόν έχουν εμπλακεί από τη Διοίκηση και από τους εργαζόμενους, να σταματήσουν άμεσα.
Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί από τη σημερινή Διοίκηση και από τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου τηρώντας αμερόληπτη στάση και ίσες αποστάσεις έναντι όλων των υποψηφίων συνδυασμών και με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές”.

Δυστυχώς, τέτοιου είδους παρεμβάσεις που καταγγέλλονται από το “Νέο Επιμελητήριο” είναι βέβαιο ότι δεν διασφαλίζουν έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, οδηγούν σε χειραγώγηση της διαδικασίας και υποτιμούν τη νοημοσύνη των επαγγελματιών. Υποδείξεις, εξυπηρετήσεις και παρεμβάσεις με τη μορφή υποστήριξης ενός συνδυασμού δεν έχουν θέση στο Επιμελητήριο.
Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι, ποιος και γιατί μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία;
Τι επιδιώκει με την παρέμβαση αυτή;
Τι θέση παίρνουν τα μέλη του Επιμελητηρίου και ο έτερος συνδυασμός που αναφέρεται στην ανακοίνωση;

Καταγγελίες για παρεμβάσεις υπέρ συγκεκριμένου Συνδυασμού από το “Νέο Επιμελητήριο”
To Top