ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαταγγελίες Χριστόπουλου για απόβλητα στη θάλασσα και δυσοσμία στη Δυτική Παραλία

Τη ρύπανση για ακόμα μια φορά από απόβλητα στους ποταμούς Πάμισο και Άρι καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες, επισημαίνοντας τη φοβερή δυσοσμία στη δυτική παραλία, και απαθανατίζοντας κάθε είδους σκουπίδια και μπάζα που είναι πεταμένα στη γύρω περιοχή, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να παρέμβει άμεσα επιβάλλοντας τη νομιμότητα όσον αφορά τα απόβλητα και καθαρίζοντας την περιοχή από τα πεταμένα μπάζα και σκουπίδια. Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 5/12/2020

Προς
Κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΟΒΕΡΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Παρά τις ανέξοδες υποσχέσεις για αξιοποίηση της δυτικής παραλίας η κατάσταση συνεχίζει να είναι απαράδεκτη.
Οι ποταμοί Πάμισος και Άρις που σε άλλη πόλη θα ήταν χώροι άθλησης και αναψυχής, στην Καλαμάτα είναι αποδέκτες αποβλήτων και σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα στο φράγμα του ΓΟΕΒ, πίσω από την πίστα καρτ και το ρέμα Μουτεβελάκη τα απόβλητα του βιολογικού καθαρισμού, μέσα σε μια αποπνικτική κατάσταση έντονης δυσοσμίας μαζί με τα απόβλητα που ρίχνουν παράνομα τα βυτιοφόρα μεταφέρονται στον Πάμισο και μέσω αυτού στη θάλασσα.
Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, των αγροτών και των επαγγελματιών της περιοχής η κατάσταση χειροτερεύει.
Κατά μήκος του δρόμου και στις εκβολές των 2 ποταμιών συσσωρεύονται σκουπίδια.

Οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μάλλον έχουν άλλες προτεραιότητες όπως τις συνεχείς φωτογραφήσεις των αλεξανδρινών λουλουδιών στο κέντρο και τα ρουσφέτια στη μετακίνηση των κάδων.
Η αποσπασματική παρέμβαση στον Άρι – πεζοδρόμος, ποδηλατοδρόμος – με δάνειο μάλιστα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του αποδεικνύοντας το σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες.

Ερωτάται η δημοτική αρχή


1. Θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην επίλυση του ζητήματος των αποβλήτων , θα επιβάλλει τη νομιμότητα στην περιοχή προς κάθε κατεύθυνση ώστε τα ποτάμια και τα ρέματα να σταματήσουν να δέχονται απόβλητα, η περιοχή να δυσφημείται, η βρώμα να εξαλειφθεί?

2. Θα επεξεργασθεί συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής μετατρέποντας τα 2 ποτάμια σε χώρους ζωής και δημιουργίας?

3. Θα προχωρήσει άμεσα στη συλλογή των σκουπιδιών από τις μικρές χωματερές που έχουν δημιουργηθεί και επιτέλους θα ελέγξει αποτελεσματικά την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών?

4. Θα αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στο μικρό πεζόδρομο – ποδηλατοδρόμο στις εκβολές του Άριος ποταμού;

Kαταγγελίες Χριστόπουλου για απόβλητα στη θάλασσα και δυσοσμία στη Δυτική Παραλία
To Top