Επί Σκηνής

Καταχειροκροτήθηκε η “Δανάη” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 9 μμ. στο Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ, η πρεμιέρα της παράστασης «Δανάη» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά και ερμηνεία Κατερίνας Βαρδακαστάνη, υπό τη συνοδεία του Κώστα Χαδούλη στο πιάνο.

 

Η παράσταση που αφηγείται πτυχές της πολυκύμαντης ζωής της Δανάης Στρατηγοπούλου, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Χιλής, με αφορμή τα 20 χρόνια από την απονομή του παράσημου “Orden – Libertador O΄ Higgins” της Δημοκρατίας της Χιλής στις 7 Μαΐου 1998 στην Πρεσβεία της Χιλής, για την μεγάλη προσφορά της στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Χιλής.
Το παράσημο αυτό απονέμεται σε διεθνείς προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον πολιτικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Πριν από την παράσταση τιμήθηκε εκ μέρους του Θεάτρου Εκστάν, της Labillusions και όλων των συντελεστών του έργου, η κόρη της αείμνηστης Δανάης Στρατηγοπούλου, η τραγουδίστρια Λήδα Χαλκιαδάκη, για την προσφορά της στο ποιοτικό τραγούδι.

Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους της τέχνης, της μουσικής, των επιστημών, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής, κυρίως όμως από τις φίλες της Δανάης, που ήρθαν από τη Ραφήνα για να ζήσουν ξανά μέσα από μια ονειρική παράσταση την αείμνηστη Δανάη Στρατηγοπούλου.

Τον συντονισμό της τιμητικής τελετής ανέλαβε η εκπαιδευτικός και κριτικός λογοτεχνίας Σταυρούλα Λύκου, ενώ η πρέσβης της Χιλής, κυρία Pia Busta αφού αναφέρθηκε στη Δανάη Στρατηγοπούλου και τη Λήδα Χαλκιαδάκη, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην τιμώμενη καλλιτέχνιδα. Η Λήδα Χαλκιαδάκη συγκινημένη, αναφέρθηκε στην μητέρα της και ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό σιγοτραγουδούσε τις αξέχαστες μελωδίες της Δανάης. Στο τέλος, ο κόσμος καταχειροκρότησε την Κατερίνα Βαρδακαστάνη για την μοναδική ερμηνεία της μαζί με τον Κώστα Χαδούλη, ενώ όταν ανέβηκαν και οι άλλοι δυο συντελεστές της παράστασης, ο Νίκος Χατζηπαπάς και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, όλοι μαζί υποκλίθηκαν στο κοινό για την επιτυχία τους.

Η παράσταση «Δανάη» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ το Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια: Νίκος Χατζαπαπάς
Φωτισμοί: Νίκος Χατζαπαπάς
Στο πιάνο: Κώστας Χαδούλης
Επιμέλεια Κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Ήχος: Κώστας Μπαμπούλας
Φωτογραφία: Αιμίλιος Πέτρου
Styling: Αλέξανδρος Κουμιώτης
Αφίσα: Δήμητρα Μπουλούζου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Γιάννα Ακριβού
Marketing: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Labillusions

Ερμηνεία: Κατερίνα Βαρδακαστάνη
*
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Χιλής

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 9μμ.
Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (γκρουπ), 5 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι)
***

Πολυχώρος «Εκστάν»
Καυτατζόγλου 5, Πατήσια ΤΚ. 111 44
Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων: 213 0210339 – 6947970172
E-mail: ekstanworld@gmail.com

Καταχειροκροτήθηκε η “Δανάη” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
To Top