Μουσική

Καστοριάδη και Καλαμπαλίκης στις 25/7 στη “Συλλογή Ενδυμασιών Β.Καρέλια”

Συναυλία με την Κυβέλη Καστοριάδη στο τραγούδι και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην κιθάρα, διοργανώνεται την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο πανέμορφο συναυλιακό χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Καρέλια” στην οδό Σταδίου 64.

Άποψη του χώρου των εκδηλώσεων από ψηλά.

Είναι η τρίτη κατά σειρά συναυλία στο πλαίσιο του φετινού κύκλου Θερινών Εκδηλώσεων “…με φως καταμεσίς του κόσμου…”, που θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Κυβέλη Καστοριάδη -κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη- μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια βαθιά και αδιάλειπτη σχέση με την ελληνική μουσική. Γι αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα από την Μικρή Άρκτο, με τίτλο “Sous le ciel de Paris” κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο.
Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου CD της με τίτλο “Songs for a blue cloud” από τη Μικρή Άρκτο, με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα.
Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, συνεχίζοντας στην Πάτρα, την Καβάλα, την Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, για να επιστρέψει στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το “Songs for a blue cloud”. Πραγματοποίησε, ακόμη, μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών τον Οκτώβριο του 2017.
Το Δεκέμβριο επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του Passport-upstairs, σε δύο μουσικές βραδιές που συζητήθηκαν όσο καμμία άλλη τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση στο Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και τη Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον).
Η Κυβέλη Καστοριάδη, θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, μας προτείνει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς–ορόσημα γνωστά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων στο 2721086923.

Καστοριάδη και Καλαμπαλίκης στις 25/7 στη “Συλλογή Ενδυμασιών Β.Καρέλια”
To Top