MESSINIA PLUS

Καρβέλας προς Καραμανλή για το “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”: “Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου σας”

Ως έργο ύψιστης σημασίας για τη Μεσσηνία χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ζητώντας του να τεθεί ο δρόμος σε απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα το έργο με τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και να μην μείνει μια “άνευ αντικρίσματος εξαγγελία” . “Η τοπική κοινωνία απαιτεί έργα και όχι ευχολόγια” σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του η οποία συνοδεύεται από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος για συνέχιση των διαδικασιών. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του έργου εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, με 180 εκατομμύρια ευρώ να αφορούν το κόστος κατασκευής και 20 εκατομμύρια ευρώ το κόστος των απαλλοτριώσεων. Ο δρόμος δεν θα έχει διόδια, και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος σε 4 χρόνια, ενώ τη συντήρηση και λειτουργία του θα αναλάβει για 26 χρόνια ιδιώτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή έστειλε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υλοποίησή του έργου αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη.

Σε συνάρτηση με την υπ. Αριθμ. 227/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος με την οποία ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
1) τη συνέχιση της διαδικασίας που είχε ήδη ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, για τον δρόμο από τον κόμβο του Αεροδρομίου Καλαμάτας έως την Μεθώνη, η οποία επιτρέπει και την τμηματική του παράδοση,
2) την άμεση περιβαλλοντική αδειοδότηση του τμήματος του άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ούτως ώστε να γίνει η μετάβαση στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και
3) να προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως έχουν ξεκινήσει με ΣΔΙΤ

Αναλυτικά η επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από αλλεπάλληλες προς εσάς ενημερώσεις και διαβήματα, η αναβάθμιση του Οδικού Άξονα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΙΖΟΜΙΛΟΣ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ αποτελεί ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την περιοχή όχι μόνο του Δήμου Πύλου – Νέστορος αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία. Είναι αδιανόητο να ομιλούμε για βιώσιμη ανάπτυξη, αποκέντρωση, τουριστική ανάπτυξη, οικοδομική και οικονομική αξιοποίηση, επενδύσεις και αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών όταν το συγκεκριμένο τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου είναι πεπαλαιωμένο, απαρχαιωμένο (μερικά τμήματα αυτού υπάρχουν από συστάσεως Ελληνικού Κράτους), μη ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές οδικής ασφαλείας.

Σε μια ταχέως εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή, που προσελκύει το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο όχι μόνο επισκεπτών, αλλά και επενδυτών, δεν επιτρέπεται ο κύριος οδικός άξονας, που συνδέει την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με την Πύλο και τη Μεθώνη – περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με υπέροχες παραλίες και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – να είναι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

“Η αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου σας, να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του και να μην μείνει ένα κενό γράμμα και μία άνευ αντικρίσματος εξαγγελία. Η τοπική κοινωνία απαιτεί έργα και όχι ευχολόγια”

Σας επισυνάπτω την σχετική με αριθμό 227/2019 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος προς ενημέρωσή σας.-

Με εκτίμηση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Θ. ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Διαβάστε και αυτά:

Δήμος Πύλου-Νέστορος για Καλαμάτα-Ριζόμυλος: Να συνεχιστεί η διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση για το δρόμο

5 προσφορές από κορυφαίους τεχνικούς ομίλους για το “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”

Καρβέλας προς Καραμανλή για το “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”: “Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου σας”
To Top