ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρβέλας: “Εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες Καφαντάρη”

ΚΑΡΒΕΛΑΣ: “Δεν επιτρέπουμε το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που διαχωρίζονταν οι επιχειρηματίες σε αμνούς και ερίφια”

Απάντηση Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα στις “ανυπόστατες και συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Καφαντάρη”, σχετικά με την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων, λόγω της πανδημίας του Covid-19 σε πληττόμενες επιχειρήσεις

«Σήμερα κυκλοφόρησε επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” κ. Δημητρίου Καφαντάρη, με εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου ο ίδιος να πράξει δήθεν το χρέος του έναντι της κοινωνίας, και συγκεκριμένα έναντι του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου μας, και να υποστηρίξει το πολιτικό του παιχνίδι, που δεν είναι άλλο από αυτό της παραπληροφόρησης και του εντυπωσιασμού.

Απαντώ λοιπόν με στοιχεία, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ως εξής:

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Δήμος μας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, έχει σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις εκδοθείσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι άμεσα μέσω των αρμοδίων συλλογικών μας οργάνων (Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο) λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά, από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις απαλλαγής.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε, ότι πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη κάνει χρήση των ανωτέρω ευεργετικών διατάξεων και έχουν λάβει πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μας.

Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ 1698/17-02-2021 επιστολή είναι ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου μας και δεν επιτρέπουμε το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που διαχωρίζονταν οι επιχειρηματίες σε αμνούς και ερίφια».

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

Ανοικτή Επιστολή για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου- Νεστορος 

“Στις 26/3/2020 καταθέσαμε στην Δημοτική Αρχή επιστολή μας με την οποία ζητούσαμε άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλιου ώστε να αποφασίσουμε για την εφαρμογή της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης ΦΕΚ 949/Β/21/3/2020».

Η Κυβέρνηση , έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε :
• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
• Απαλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.
• Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι παρα πολύ σημαντικό . Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας , θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε στις 31/5/2020 και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/4/2020 και αποφασίσαμε ομόφωνα για τις ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων .

Θα έπρεπε λοιπόν η Δημοτική Αρχή να έχει ενημέρωση, κάτι που δεν έχει πράξει όπως μας καταγγέλουν όλοι οι επιχειρηματίες του Δήμου μας , με κάθε πρόσφορο μέσο ( τηλέφωνα , επιστολές , email, ανακοινώσεις μέσω των ΜΜΕ κλπ) τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα των οποίων οι ΚΑΔ ανήκουν στην λίστα που αναφέρεται στο ΦΕΚ 949/Β/21/3/2020 έτσι ώστε να υποβάλουν αιτήσεις απαλλαγής ΔΤ (Δημοτικών Τελών) και τελών κοινόχρηστων χώρων στην σχετική πλατφόρμα:

https://dt.govapp.gr/Faqs

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή άμεσα να ενημέρωση όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως οφείλει , έστω και μετά από πολλούς μήνες .

Κάθε αργοπορία την κάνει υπόλογη έναντι της κοινωνίας και των πολιτών”

Καρβέλας: “Εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες Καφαντάρη”
To Top