ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρουζέλ τον Δεκέμβριο στην κεντρική πλατεία θέλει ο Δήμος Καλαμάτας

4.000 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε το μεσημέρι έφερε ο Δήμος Καλαμάτας το θέμα της εγκατάστασης καρουζέλ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνεδρίαση καταρτίστηκαν οι όροι διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης χώρου 80 τμ περίπου επί της κεντρικής πλατείας, και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο.

Το θέμα ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς όπως τονίστηκε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον και αποβεί άκαρπος ο διαγωνισμός, να υπάρχει χρονικό περιθώριο να επαναληφθεί.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Φάβα, η παραχώρηση της χρήσης του χώρου αφορά συνολικά 30 ημέρες, όλο τον μήνα Δεκέμβριο, που είναι και ο κατεξοχήν μήνας των εορτών. Η προθεσμία των 30 ημερών ξεκινά με την υπογραφή της σύμβασης και σε καμία περίπτωση η λήξη της δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7 Ιανουαρίου 2020. Μάλιστα ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ζήτησε να μην εφάπτεται το καρουζέλ με το μνημείο των αγαλμάτων, και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.

Η παραχώρηση θα γίνει έναντι ανταλλάγματος που θα ορίστηκε στα 4.000 ευρώ [τιμή εκκίνησης], ενώ η ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία θα γίνει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Το μίσθωμα  θα καταβληθεί ως εξής: το μισό ποσό με την υπογραφή της σύμβασης και το υπόλοιπο το αργότερο 5 μέρες μετά τη λήξη της σύμβασης. Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική εισήγηση, απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει, είναι μόνο εφόσον λάβει από την αρμόδια υπηρεσία την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικού παιγνίου. Όπως επισημαίνεται, το καρουζέλ, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά. Τέλος, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 6 Δεκεμβρίου μαζί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας, εφόσον βέβαια έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μ.Π.

To Top