ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Καρφώνει” Μητσοτάκη ο Πατέρας για τον διορισμό του στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

«Φωτιές» ανάβει στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό ο Κωνσταντίνος Πατέρας, τον οποίο διόρισε το υπ. Υγείας διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όμως ο ορυμαγδός αντιδράσεων τον ανάγκασε να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο 80χρονος πρώην πολιτευτής της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και έδωσε τη δική του… εκδοχή της υπόθεσης δημιουργώντας πονοκέφαλο στο κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να στρατευθεί εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία και να βοηθήσει στην εκλογική μάχη.

«Εγώ παρακάλεσα τον κύριο πρωθυπουργό όταν θα γίνει εξουσία και αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα να μου δώσει μία από αυτές τις θέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του σταθμού για το τί απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Δεν διαφώνησε».

Αμέσως ο Άρης Πορτοσάλτε επέμεινε στην ερώτηση λέγοντας «μισό λεπτό. Δεν διαφώνησε, έμεινε άλαλος, σας είπε “μην ανησυχείς”;» για να εισπράξει την απάντηση από τον Κ. Πατέρα «Όχι, όχι συνεφώνησε».

«Εγώ θα γύριζα στη Νέα Δημοκρατία, δεν ήμουν στη Νέα Δημοκρατία είχα προσχωρήσει στους ΑΝ.ΕΛΛ., είχα πάρει χιλιάδες ψήφους και είχα δικό μου στρατό στα Τρίκαλα» είπε θέλοντας να εξηγήσει ποιες υπηρεσίες θα προσέφερε στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντάλλαγμα τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

«Με κάλεσε κάτω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι με ήθελε και πραγματοποίησα το ραντεβού αυτό. Του είπα ότι “θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» σημειώνοντας ότι πεπειραμένα, παλαιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση τέθηκαν εκτός πλάνων.

Πηγή:efsyn.gr

To Top