Yποδομές

“Καρφιά” Βασιλόπουλου προς Εφορεία Αρχαιοτήτων: Για την ανασκαφή στην Υπαπαντή έμαθα από τις εφημερίδες-Να μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα τα δίνει ο Δήμος”

Για Φ800: Ο μόνος τρόπος πρόσθετης χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη συνάντηση του στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα με την αύξηση του κόστους του έργου του μεγάλου κεντρικού αγωγού νερού Φ800, κόστος το οποίο έχει αυξηθεί λόγω των ανατιμήσεων των υλικών. Αναζητείται τρόπος για να καλυφθεί το επιπλέον κόστος, με κύρια πρόταση να καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για ευρεία σύσκεψη στο τέλος Αυγούστου με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου προκειμένου να διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο καθώς και η επιστολή της πρότασης προς το Ταμείο Ανάκαμψης. Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι και οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης,  καθώς τμήμα των Δήμων τους θα υδροδοτήσει ο νέος κεντρικός αγωγός.

Για δρόμο “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη”: Μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν τα έργα”

Την εκτίμηση οτι μέσα στο 2022 θα συγκροτηθούν τα εργοτάξια και θα ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του δρόμου “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη”, έλαβε ο Δήμαρχος από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Εκτίμηση που συμφωνεί με την δέσμευση του πρωθυπουργού από την Καλαμάτα για έργα στο συγκεκριμένο δρόμο εντός του έτους.

Για μεγάλο αντιπλημμυρικό Καλαμάτας: “Θεωρώ ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει θετικά”

Την προσωπική του εκτίμηση για θετική γνωμοδότηση εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι για το επίμαχο θέμα εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, υποστηρίζοντας πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι το έργο αυτό για την αντιπλημμυρική θωράκιση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Όπως εξήγησε και η Κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό το έργο αυτό και ο ίδιος στη συνάντησή του με τον Υπουργό του υπενθύμισε τις “κόκκινες γραμμές” που θέτει ο Δήμος Καλαμάτας και τα σημεία-παρατηρήσεις που έχει στείλει στο Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Για Ανάπλαση Αναγνωσταρά: “Τις επόμενες μέρες θα παραδοθεί το συγκεκριμένο τμήμα”

Ερωτηθείς για τις εντατικές εργασίες που γίνονταν ακόμα και την Κυριακή στην Αναγνωσταρά, ο Δήμαρχος απάντησε ότι στόχος είναι τις επόμενες δυο-τρεις μέρες να παραδοθεί το συγκεκριμένο αναπλασμένο κομμάτι. Σήμερα μαλιστα συνεργεία του Δήμου έπλυναν και καθάρισαν το συγκεκριμένο κομμάτι της ανάπλασης. Στόχος είναι, όπως εξήγησε, να ολοκληρωθεί σωστά και γρήγορα όλο το έργο και για αυτό θα υπάρξουν συνεννοήσεις με τον εργολάβο, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις που έγιναν: “Δεν θεωρούμε ότι με αυτόν τον εργολάβο μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί σωστά και γρήγορα”.

Security σε διάφορους χώρους του Δήμου Καλαμάτας

“Προετοιμαζόμαστε να κάνουμε έναν συνολικό διαγωνισμό για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν στην πόλη μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος ερωτηθείς αν θα λειτουργήσει ξανά υπηρεσία φύλαξης του Πάρκου Καλαμάτας.

Αιχμές για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: “Για την ανασκαφή στην Υπαπαντή έμαθα από τις εφημερίδες”

“Για την Ανασκαφή στην Υπαπαντή έμαθα από τις εφημερίδες, παρά το γεγονός οτι είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου. Κάποια στιγμή θα έρθει ο λογαριασμός. Να μην ξεχνάμε οτι τα χρήματα, τις 182.000 ευρώ τα καταβάλλει ο Δήμος, από Δημοτικούς Πόρους και η ανασκαφή γίνεται σε δημόσιο χώρο. Έχω ζητήσει βέβαια να γίνει ενημέρωση και ακόμα δεν έχει γίνει. Και ευτυχώς και εγώ ενημερώνομαι από τις εφημερίδες εν τέλει”, δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Δήμαρχος, ερωτηθείς για τις εντατικές  ανασκαφικές εργασίες που γίνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πλατείας.

Ανάπλαση πλατεία Υπαπαντής: “Αύριο ή μεθαύριο τοποθετούνται τα μάρμαρα στην πλατεία”

Για τις εργασίες στο άλλο έργο, στην ανάπλαση της πλατείας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος εκτιμώντας οτι θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες με τη μαρμαρόστρωση της πλατείας.

 

Για κτήριο “Κοιλάκου” στην παραλία: “Ότι έχουμε πει δεν αλλάζει. Θα δούμε το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Το παρακολουθούμε στενά το θέμα”

Ο,τι προβλέπεται να γκρεμιστεί θα γκρεμιστεί, δήλωσε ο Δήμαρχος ερωτηθείς για το ετοιμόρροπο κτήριο “Κοιλάκου”, επί της παραλίας, το οποίο προβλέπεται εδώ και χρόνια να γκρεμιστεί και να απομακρυνθούν τα μπάζα απο την παραλία, ωστόσο αυτό έχει καθυστερήσει. Σε σύσκεψη για το επίμαχο θέμα θα γίνει σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

 

 

To Top