ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «καρδιά» της ευρωπαϊκής καινοτομίας χτυπά στην Καλαμάτα

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στο παλαιό στρατόπεδο, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται εδώ και 14 χρόνια. Ανάλογα συνέδρια έχουν κατά το παρελθόν φιλοξενηθεί στην Ιταλία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και τη Φινλανδία. Οι περίπου 200 σύνεδροι προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες και αποτελούν συνδυασμό ακαδημαϊκών μελετητών, επαγγελματιών και ατόμων που ασχολούνται με διάφορες πτυχές της διδασκαλίας και της έρευνας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα το Εργαστήριο Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, στοχεύει στην αύξηση της παρουσίας και της εξωστρέφειας μέσω της συνεχούς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Καλοσωρίζουμε του συνέδρους του ECIE 2019 στην Καλαμάτα ελπίζοντας ότι θα απολαύσουν έναν γόνιμο συνδυασμό επιστημονικής συνεργασίας και μια πολιτιστική-ιστορική και τουριστική εμπειρία”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση, εφαρμογές στους τομείς της υγείας και των τροφίμων, την έρευνα και την ανάπτυξη, το δημόσιο τομέα, τη χρηματοδότηση, τις μελλοντικές προκλήσεις, κ.ά.

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Πολ Τζόουνς απο το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι στην Μεγ. Βρετανία και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος.

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο δύο προσυνεδριακά σεμινάρια.

Το συνέδριο έχουν κληθεί να χαιρετήσουν (Πέμπτη 19/9/2019, 9πμ) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος.

https://www.academic-conferences.org/conferences/ecie/ecie-programme/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Η «καρδιά» της ευρωπαϊκής καινοτομίας χτυπά στην Καλαμάτα
To Top