Μουσική

Καρδαμύλη: Η Μαρίζα Κωχ και “Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια” στην Αυλή της Γεωργίτσας

Η προγραμματισμένη , για απόψε , μουσική βραδιά με την αγαπημένη μας Μαρίζα Κωχ, αναβάλλεται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Η Μαρίζα Κωχ, μαζί με φίλους της δεξιοτέχνες μουσικούς, καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια,που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.

Το πάπλωμα αυτό φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως, μια νύχτα του χειμώνα κινδύνευσε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε να το σύρει μαζί του στο πηγάδι. Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στη Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που θα βρεθούν κοντά της για να φανερώσουν αυτόν τον ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό και έτσι να σωθούν για πάντα τα παιδικά τραγούδια.

Η Το στενάκι που οδηγεί στην Αυλή της Γεωργίτσας στην πανέμορφη Καρδαμύλη

Το μουσικό αυτό παραμύθι, που εκδόθηκε εικονογραφημένο σε βιβλίο, έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο Νομισματικό Μουσείο και σε πολλά σχολεία της χώρας μας. Τον μύθο εκτυλίσσει η μουσικός Τζένη Ντούρου.
Το βιβλίο, που συνοδεύεται από CD με αφήγηση και τραγούδια, θα σταλεί δωρεάν μετά την παράσταση σε όλα τα σχολεία του δήμου μας.
Η μουσική αυτή βραδιά συνδιοργανώνεται από το Πολιτιστικό σωματείο για την τέχνη και την φύση, ΝΑΡΤΟΥΡΑ και την «Αυλή της Γιωργίτσας».
Για την προστασία της υγείας όλων μας και για την ασφάλεια μας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων , που μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, είναι 35.
Τηλ. για κρατήσεις : 6942849549.
Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Η ελάχιστη κατανάλωση , στην «Αυλή της Γιωργίτσας», είναι 4 ευρώ ανά άτομο.
Καλώς να μας έρθετε!

Καρδαμύλη: Η Μαρίζα Κωχ και “Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια” στην Αυλή της Γεωργίτσας
To Top