Εικαστικά

Καρδαμύλη: Εγκαίνια μετά μουσικής για την έκθεση φωτογραφίας West Mani Frames

“ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ”

Την πρωτότυπη καλλιτεχνική συνύπαρξη 5 φωτογραφικών ομάδων είχαμε χθες στην Καρδαμύλη, στον χώρο του παλιού Δημοτικού της Σχολείου, στην έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε η φωτογραφική ομάδα West Mani Frames.

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας, η ομάδα φωτογράφων Coulture of Balkans, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ένα συνονθύλευμα από μικρά έργα τέχνης, φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες, μέσα από τον φακό και το βλέμμα κάθε φωτογράφου, και την τεχνοτροπία του, στιγμιότυπα αυθόρμητα, αποτύπωσαν τη στιγμή, τον χώρο και τον χρόνο όχι μόνο της Μάνης και των ανθρώπων της αλλά και φωτογραφίες από όλο τον κόσμο.

Ο κόσμος κατέκλυσε τους χώρους της έκθεσης για να θαυμάσει την έκθεση, αλλά και να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες-φωτογράφους που έδωσαν το “παρών”.

Τα εγκαίνια συνοδεύτηκαν από ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους μουσικούς να κάνουν ένα πρωτότυπο “μουσικό περίπατο” μέσα στους χώρους της έκθεσης και στους διαδρόμους, με το μουσικό σχήμα να καταλήγει στο προαύλιο του σχολείου και τον κόσμο να χορεύει καλαματιανό!

Στον χώρο της έκθεσης υπήρχε και μπουφές με παραδοσιακά μανιάτικα εδέσματα, δίπλες, μανιάτικα λαλάγγια, μπουκίτσες παστέλι και άλλα κεράσματα, ενώ τους επισκέπτες της έκθεσης δρόσισε η πρώτη φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, αρωματική, μανιάτικη μπύρα ΝΕΜΑ!

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top