ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδαμύλη: Διαμαρτυρίες για το “λουκέτο” εδώ και ένα μήνα στην Παιδική Χαρά

Από 15 Ιουνίου, οπότε και σφραγίστηκε για να γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού της, δεν έχει γίνει καμία απολύτως εργασία - Στο δρόμο παίζουν τα παιδιά και συνωστίζονται στην πλατεία της εκκλησίας 

Σε 3 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά η πινακίδα ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες που αναρωτιούνται γιατί έχει μπει λουκέτο στην Παιδική Χαρά, πως "it must be repaired",  μόνο που δεν προσδιορίζει το ποτε και πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο στην παιδική χαρά

Συμπληρώθηκε ένας μήνας που είναι σφραγισμένη η μια και μοναδική παιδική χαρά στην Καρδαμύλη, δίπλα από το Νηπιαγωγείο στην πλατεία. Μπορεί η ταμπέλα που τοποθέτησε ο Δήμος Δυτικής Μάνης να αναφέρει πως έκλεισε για να γίνουν εργασίες συντήρησης και πιστοποίησης, εντούτοις από την ώρα που ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά, ο χώρος έκλεισε και δεν έχει γίνει καμία εργασία, αλλά και ούτε προβλέπεται το επόμενο δίμηνο, όπως μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ανδροβιτσανέας.

NIKAS-DESPOTHSimage00043

Άμεση παρέμβαση θέλει η περίφραξη της παιδικής χαράς-Η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας όχι μόνο για τα όργανα και το δάπεδο αλλά και για την περίφραξη ώστε να δοθεί πιστοποίηση

NIKAS-DESPOTHSimage00044

NIKAS-DESPOTHSimage00045

Κλειστή πάνω από έναν μήνα, αλλά οι εργασίες δεν έχουν καν ξεκινήσει....

NIKAS-DESPOTHSimage00046

NIKAS-DESPOTHSimage00047

NIKAS-DESPOTHSimage00048

Σε κακή κατάσταση είναι το έδαφος με σκληρό χώμα κι αρκετές λακκούβες

NIKAS-DESPOTHSimage00050
Δύο τραμπάλες αρκετά παλιές και μια κλειδωμένη χημική τουαλέτα- Ενώ τα σημαιάκια του σχολείου έμειναν στον τοίχο ξεχασμένα.

Αποτέλεσμα στην παρακείμενη κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης, στην εκκλησία, να συγκεντρώνονται καθημερινά περισσότερα από 40 - 50 παιδιά, όλων των ηλικιών, κυρίως μικρά. Να συνωστίζονται με τα ποδήλατα, τα πατίνια και το παιχνίδι με τις μπάλες και οι γονείς διαμαρτύρονται για την απραξία που επικρατεί στην γειτονική παιδική χαρά.

Απηύδησαν οι γονείς

Μάλιστα εξέφρασαν την πρόθεσή τους "να μαζέψουν υπογραφές και να διαμαρτυρηθούν στον Δήμαρχο" ή  εν τέλει να συγκεντρώσουν χρήματα για να συνδράμουν οι ίδιοι, ώστε να ολοκληρωθεί  ο εκσυγχρονισμός της....

NIKAS-DESPOTHSimage00051

image00010

image00013Λείπουν παγκάκια για τους συνοδούς, φωτισμός, και ασφαλές δάπεδο αλλά και περίφραξη ασφαλείας

image00015
Πάντως για τουριστική περιοχή, η εικόνα της παιδικής χαράς με το λουκέτο στην είσοδο, παραπέμπει σε εικόνα εγκατάλειψης
image00016Το προηγούμενο διάστημα τσιμεντοστρώθηκε ο μέχρι πρότινος χωματόδρομος έξω από την Παιδική Χαρά, για να φιλοξενεί κάποια στιγμή στο σημείο Λαϊκή Αγορά. Ωστόσο, η τσιμεντόστρωση έχει ανεβάσει το δρόμο σε σχέση με το επίπεδο της παιδικής χαράς και θα πρέπει να μεριμνήσει η Δημοτικη Αρχή να είναι προσβάσιμος ο χώρος και από ΑμεΑ και από άτομα με κινητικά προβλήματα, και για τα καροτσάκια των παιδιών. Προς το παρόν το τσιμεντοστρωμένο κομμάτι του δρόμου χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ αυτοκινήτων, που πλέον παρκάρουν και μπροστά στην είσοδο της Παιδικής Χαράς.

Ανδροβιτσανέας: Δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστή η Παιδική Χαρά-Δεν θα γίνουν προς το παρόν εργασίες

Τι θέμα το θέσαμε στον Αντιδήμαρχο Δυτικής Μάνης Βαγγέλη Ανδροβιτσανέα και μας δήλωσε πως πράγματι δεν θα γίνουν εργασίες το επόμενο διάστημα, δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστή η παιδική χαρά και πως άμεσα θα γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Καρδαμύλης Γιώργο Κιτρινιάρη να ανοίξει και να παίζουν τα παιδιά.

Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, προφανώς θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι η επίστρωση με νέα άμμο, σε όλη την έκταση του οικοπέδου, βελτίωση του φωτισμού, αποκατάσταση των φθορών στην περίφραξη και ίσως μπει άλλο ένα όργανο.

Διαβάστε και αυτό:

Δυτική Μάνη: Να μη γίνεται χρήση των οργάνων στις παιδικές χαρές προειδοποιεί ο Δήμος-“Δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου”

Καρδαμύλη: Διαμαρτυρίες για το “λουκέτο” εδώ και ένα μήνα στην Παιδική Χαρά
To Top