ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμπίνης: “Ψάχνομαι για την Καλαμάτα”

Υποψήφιος δήμαρχος με πολλούς αστερίσκους

Διερευνά την προοπτική να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας ο Ανδρέας Καραμπίνης

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, παθολόγος-εντατικολόγος, Ανδρέας Καραμπίνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην ΕΡΑ Καλαμάτας και τη Μαρία Τομαρά.

Ωστόσο δεν πρόκειται για ξεκάθαρη δήλωση, αλλά περισσότερο για διερευνητική, καθώς ο Ανδρέας Καραμπίνης έθεσε αρκετούς όρους και προϋποθέσεις.Μέχρι τώρα ψάχνομαι για την Καλαμάτα”, είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι κατάλληλοι συνεργάτες, η ομάδα εκείνη που θα δέσει και θα μπορέσει “να οδηγήσει την Καλαμάτα πιο πέρα”.

Ο ίδιος δήλωσε οτι χρειάζεται μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων που θα τον πλαισιώνουν, ενώ όπως είπε δεν θέλει να καπελωθεί η προσπάθεια αυτή από κόμματα, δεν θέλει κομματική ομπρέλα, αλλά θα επιδιώξει να υπάρχει πολυσυλλεκτικότητα.

Όπως δήλωσε, τα τελευταία δυο με τρία χρόνια κάνει ο ίδιος μια άτυπη καταγραφή των προβλημάτων της Καλαμάτας, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στα προβλήματα του περιβάλλοντος και στο κυκλοφοριακό, ενώ υποστήριξε οτι στόχος του θα είναι, εφόσον τελικά κατέβει υποψήφιος, να φέρει την Καλαμάτα στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης,  χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα “δύσκολο το μονοπάτι βελτίωσης της πόλης μας”, και επισημαίνοντας οτι απαιτείται τεχνοκρατική και ηθική προσέγγιση. “Μπορούμε να πάμε διαφορετικά και πιο πέρα την Καλαμάτα. Και δυστυχώς πρέπει οι πολίτες της χώρας και της Καλαμάτας να καταλάβουν ότι δεν την πας πιο πέρα με φιλικά αισθήματα, ή είσαι υποψήφιος φίλος κάποιου, είναι αν κατέχεις το εκτόπισμα το τεχνικό και το ηθικό να πάνε παραπέρα την πόλη. Και που πρέπει να την πάμε; Προστασία περιβάλλοντος, καινούριες προκλήσεις με το κυκλοφοριακό, να κοιτάξουμε τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες που έχουν την ανάγκη του Δήμου, συνεργασία με το Νοσοκομείο για θέματα Δημόσιας Υγείας και κυρίως πολιτιστικά, να προωθήσουμε την Καλαμάτα όχι μόνο σε χορούς, αλλά και σε άλλα πράγματα. Αυτό σκέπτομαι. Αν δω ότι θα έχω τους κατάλληλους συνεργάτες, και έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ σε αυτά τα θέματα, το σκέφτομαι πραγματικά, επαγγελματικά μιλώντας οτι θα είμαι υποψήφιος. Αλλά μέχρι τώρα ψάχνομαι”.

“Μετά από 40 χρόνια Εντατικής υπάρχει ένας κορεσμός-Σκέφτομαι μήπως πρέπει να προσγειωθώ σε μια άλλη πραγματικότητα της καθημερινότητας των πολιτών”

Ερωτηθείς για το αν είναι διατεθειμένος να αφήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα και να έρθει στην Καλαμάτα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης απάντησε: “Μετα από 40 χρόνια Εντατικής, έχοντας γευτεί και το Πανεπιστήμιο, νομίζω οτι υπάρχει ένας κορεσμός, και είναι στη δική μου νοοτροπία, μήπως πρέπει να προσγειωθώ σε μια άλλη πραγματικότητα, της καθημερινότητας των πολιτών και μαζί με φίλους και συνεργάτες να κάνουμε κάτι για αυτή την πόλη. Αλλά αυτό χρειάζεται προετοιμασία. Δεν μπορώ να πω ότι επειδή είμαι ξάδελφος ή φίλος του τάδε κατεβαίνω στον στίβο του Δήμου”.

“Αν βάλω υποψηφιότητα και αν με τιμήσουν οι πολίτες της Καλαμάτας, ασφαλώς και έρχομαι για να σπάσω αυγά”

“Aν βάλω υποψηφιότητα για τον Δήμο, και αν με τιμήσουν οι πολίτες της Καλαμάτας με την επιλογή τους, δεν έρχομαι εδώ ούτε να αποκτήσω αμάξι, οδηγό, και να βάλω τη φωτογραφία μου μετά απο χρόνια στο διάδρομο του Δήμου. Ασφαλώς και έρχομαι εδώ για να σπάσω αυγά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Δύσκολη απόφαση που πρέπει να επεξεργαστώ καλά”

Τέλος χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση της υποψηφιότητας, την οποία όπως είπε “πρέπει να επεξεργαστώ πολύ καλά. Είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά δεν φτάνει μόνο να σου αρέσει, πρέπει να ξέρεις, να θέλεις και να μπορείς. Αν δω οτι δεν έχω το όραμα που θέλω, δεν θα κατέβω”.

Καραμπίνης: “Ψάχνομαι για την Καλαμάτα”
To Top