ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραλής: “Θα μετεγκατασταθούν πολλοί περισσότεροι πρόσφυγες από το 1% που διακηρύσσει η Κυβέρνηση”

“Η μίσθωση ανενεργών ξενοδοχείων δεν προχώρησε για διάφορους λόγους και τέθηκε ως εναλλακτική λύση το plan B, με τη μετατροπή των στρατοπέδων  σε χώρους φιλοξενίας”, υποστηρίζει ο Δημήτρης Καραλής,  συμπληρώνοντας ότι αυτή η πληροφορία δεν έχει διαψευστεί.

Eμμένει στη θέση της η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ότι το Στρατόπεδο Καλαμάτας προορίζεται για χώρος μετεγκατάστασης προσφύγων. “Είναι ένας από τους 7 χώρους που έχουν επιλεγεί για να μετεγκατασταθούν πρόσφυγες”, δηλώνει στο MessiniaLive ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής.

Ερωτηθείς γιατί η Ένωση Ξενοδόχων αντιδρά στη σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας, δηλώνει πως δεν βοηθά αυτό στην προοπτική της Μεσσηνίας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού, υποστηρίζοντας ότι “εδώ και χρόνια έχουμε προσπαθήσει με πολλούς αγώνες να δημιουργήσουμε ένα brand  και στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία, ώστε να έχει έναν άλλο προσανατολισμό και δυναμική ως αναδυόμενος τουριστικός προορισμός. Εάν αυτό το image διαφοροποιηθεί, δημιουργεί εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καραλής.

“ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” 

“Είναι ανακόλουθη η Κυβέρνηση” στο μεταναστευτικό υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας εκτιμώντας ότι “θα μετεγκατασταθούν πολλοί περισσότεροι από το 1% που διακηρύσσει η Κυβέρνηση”. Όπως μας εξήγησε “υπάρχει απλός τρόπος να μετεγκατασταθούν όλες αυτές οι ψυχές. Με προκάτ σε δημόσιους χώρους με ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής”, και όχι σε πρώην στρατιωτικούς χώρους, όπως στρατόπεδα που αναμένεται να κλείσουν ή είναι ήδη κλειστά.

“ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”

Ο Δημήτρης Καραλής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από ξενοδόχους στη Μεσσηνία να μισθώσουν τα δωμάτιά τους σε πρόσφυγες. Καθώς όπως μας δήλωσε τα ξενοδοχεία είναι μικρής δυναμικότητας. Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε ότι την περίοδο του τετραμήνου του χειμώνα τα ξενοδοχεία κάνουν ανακαινίσεις και ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν που ξεκινάει το Πάσχα”,  όπως είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι το κράτος θα πρέπει να στραφεί προς άλλες λύσεις όπως τα προκάτ σε δημόσιους χώρους.

 

To Top