ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70.000 ευρώ από την Περιφέρεια στο Δασαρχείο Καλαμάτας για εργασίες καθαρισμού

Χατζής: “Απο το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας 70.000 ευρώ για το Δασαρχείο Καλαμάτας-Καθαρισμοί σε Ταΰγετο και Δάσος Βασιλικής”

Καπέλιος: “Η Περιφέρεια κάνει μεγάλη προσπάθεια για την δασοπυρόσβεση”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χατζής, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Πύραρχος Ανδρέας Καπουράλος κι ο Διευθυντής Δασών Γιώργος Σωτηρόπουλος.
Ο κ.Καπέλιος αρχικά αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα που ήταν η μετακόμιση των υπηρεσιών εκτός Διοικητηρίου και η πορεία των εργασιών και στη συνέχεια έγινε εκτεταμένη αναφορά σε θέματα δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας.
Από τις τοποθετήσεις τους έγινε γνωστό πως φέτος έχουν καταβληθεί σοβαρές προσπάθειες ώστε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές, κάνοντας ο καθένας ειδική αναφορά στον τομέα ευθύνης του.
Ένα κενό υπάρχει στην πυρασφάλεια στους Αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και σύντομα θα γίνει αυτοψία από τον Διοικητή για να καταγραφούν κάποιες επιπλέον ανάγκες. Ήδη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι ετοιμοπόλεμα δυο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

2.200.000 ευρώ για βελτίωση-ασφαλτοστρώσεις από Αγ. Βασίλειος(τουριστικό Ταϋγετου)-Μπάκα Λαιμός(υδατοδεξαμενή) και από Αγ.Παντελεήμονα έως Κρύα Βρύση

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου:

 

Και οι απαντήσεις

To Top