ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανένα νεότερο για τον 84χρονο αγνοούμενο Γιώργο Ορφανό-Συγκλονίζει η κόρη του

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 84ΧΡΟΝΟ

Άκαρπες μέχρι στιγμής παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 84χρονου δικηγόρου Γιώργου Ορφανού που εξαφανίστηκε απο το σπίτι του στην Καλαμάτα στις 30 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Τα ίχνη του χάθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και βγήκε απο το σπίτι του για την καθημερινή του βόλτα και τον καφέ του. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από εθελοντικές ομάδες διασωστών, αλλά και  πολίτες που συνέδραμαν στις προσπάθειες να βρεθεί ο 84χρονος. Τελευταία φορά εθεάθη κοντά στο Σκοπευτήριο Καλαμάτας, σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και στα Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, όπως τον κατέγραψαν οι κάμερες εκεί, καθώς και οι κάμερες του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας έξω απο τα γραφεία των οποίων καταγράφηκε να περνάει το πρωί της ίδιας μέρας της εξαφάνισης.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΔΥΤΩΝ

Ωστόσο έκτοτε δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για την τύχη του, με τους δικούς του ανθρώπους να αγωνιούν, και τις ελπίδες να βρεθεί εν ζωή να σβήνουν καθώς έχουν περάσει σχεδόν 10 μέρες χωρίς καμία πληροφορία.

Αύριο, Kυριακή, αναμένεται να γίνουν ακόμα και θαλάσσιες έρευνες από ομάδες δυτών, απο την ομάδα ΟΑΚ Μεσσηνίας,από το Καταδυτικό Κέντρο Καλαμάτας, και από την ομάδα ΓΑΙΑ, στην παραλία και το Λιμάνι Καλαμάτας, ώστε να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ: “ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΡΕΜΙΑ”

Σε δημόσια ανάρτηση προχώρησε η κόρη του αγνοούμενου, Μαρίστα Ορφανού, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να σεβαστεί ο κόσμος την αγωνία και τις δύσκολες ώρες που περνούν με τη μητέρα της, και ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνέδραμαν και βοηθούν ακόμα στην ανεύρεση του πατέρα της. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Επειδή τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που λαμβάνω είναι συνεχή και πάρα πολλά οφείλω δημόσια να κάνω μια ενημέρωση στους φίλους και τους γνωστούς που με ρωτούν συνεχώς , αντιλαμβανόμενη το ενδιαφέρον και τη συμπόνια τους για το τραγικό αυτό γεγονός .
Ο πατέρας μου δεν έχει βρεθεί δυστυχώς .
Δεν έχουμε κανένα νέο και κανένα σημείο ζωής . Ενώ καμία πληροφορία από όσες λάβαμε δεν επιβεβαιώθηκε . Οι έως σήμερα έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες .
Με συγκινεί πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου και αντιλαμβάνομαι πόσο συγκλονισμένοι είναι όλοι με το γεγονός καθώς ήταν αρκετά γνωστός στην πόλη . Παρά ταύτα, οι στιγμές που περνάμε και εγω και η μητέρα μου είναι αρκετά δύσκολες για το λόγο αυτό κάνω την ενημέρωση αυτή δημόσια προκειμένου να περιορίσω όσο μπορώ την οδυνηρή και συνεχή διαδικασία να απαντώ και εγω και η μητέρα μου για το τι γνωρίζουμε ,για το τι έχει συμβεί και αν υπάρχει κάτι νεότερο .
Θέλω και οφείλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω πρώτα πολλά τους φίλους μου που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα μου .
Τους γνωστούς αλλά και αγνώστους που έτρεξαν να συνδράμουν τα πρώτα κρίσιμα 24 ώρα .
Και ιδιαίτερα τους πραγματικούς ήρωες , τους εθελοντές διασώστες μας , τον Ερυθρό Σταυρό , την ΟΑΚ (ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών ) την ελληνική ομάδα διάσωσης , τον ορειβατικό σύλλογο , τους Σαμαρείτες καθώς επίσης και την Πυροσβεστική και την Εμακ .
Μέσα από αυτή τη δοκιμασία γνώρισα ανθρώπους που αφήνουν τη δουλειά και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο . Αυτό έχει μεγάλη αξία και πρέπει να αναδεικνύεται .
Αν προκύψει κάτι σοβαρό δεν θα παραλείψω να ενημερώσω και δημόσια όπως το έκανα τη πρώτη ημέρα προκειμένου να βοηθούμε στην περισυλλογή πληροφοριών . Σας ευχαριστώ . Οι προηγούμενες ημέρες ήταν εξοντωτικές και οι μέρες που περνούμε είναι δύσκολες. Τα συναισθήματα πολύ περίεργα δυστυχώς και χρειαζόμαστε πάνω από όλα ηρεμία ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση”.

Μ.Π.

Κανένα νεότερο για τον 84χρονο αγνοούμενο Γιώργο Ορφανό-Συγκλονίζει η κόρη του
To Top