ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανάκης: Πεδίο “μάχης” τα βράδια η Ναυαρίνου από τις κόντρες μηχανών κι αυτοκινήτων

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κανάκης, έκανε ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας κι έθιξε ένα διαχρονικό πρόβλημα, που χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση. Συγκεκριμένα τόνισε: “Παρατηρείται μια απαράδεκτη κατάσταση τις βραδινές ώρες στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου. Σχεδόν σε καθημερινή βάση διενεργούνται κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων και μηχανών. Ιλιγγιώδης ταχύτητα και εξαιρετικά επικίνδυνη οδήγηση συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν τιμά την πόλη μας και μπορεί να αποτελέσει αιτία σοβαρού δυστυχήματος.

Δεν νοείται σε μια τουριστική περιοχή να επικρατούν τα βράδια, στον συγκεκριμένο δρόμο, συνθήκες εμπόλεμης ζώνης. Ελπίζω και εύχομαι να μην γίνουμε μάρτυρες πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος”.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, την ώρα που διατυπώθηκε η ερώτηση δεν είχε έρθει από την Αθήνα και δεν απάντησε, όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα από τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση και απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό αλλά αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα επικοινωνήσει με την Αστυνομική Διεύθυνση.

Πάντως να τονίσουμε πως λύση υπάρχει! Πρώτον με τοποθέτηση τουλάχιστον 4 έξυπνων διαβάσεων κατά μήκος της παραλιακής ανά 300-500 μέτρα, οπότε είναι δύσκολο ένα όχημα να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, δεύτερον με τοποθέτηση καμερών ελέγχου κυκλοφορίας που θα φωτογραφίζουν τους παραβάτες και θα στέλνουν τα πρόστιμα στο σπίτι, όπως συμβαίνει στην Αττική οδό και τρίτον με την αύξηση της αστυνόμευσης τις ώρες αιχμής…

To Top