ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανάκης: Σε εξαιρετικά κακή κατάσταση οι δρόμοι στα Λαίικα

Δρόμοι-παγίδες με “μπαλώματα”,  τρύπες και χωρίς πεζοδρόμια, είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει το οδικό δίκτυο στα Λαίίκα. Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”, Βασίλης Κανάκης. Παράλληλα ζητά να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης αδέσποτων ζώων, επισημαίνοντας οτι περιμένει σαφείς απαντήσεις και “όχι αοριστίες και γενικόλογα”.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΛΑΙΪΚΑ

Το οδικό δίκτυο που συναντάται στην τοπική κοινότητα Λαιίκων, σε πολλά σημεία, χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες βλάβες οι οποίες αποτελούν παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κακοτεχνίες παρεμβάσεων που έγιναν στο παρελθόν έχουν συντελέσει σε μια ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση των δρόμων.
Παρατηρείται πλήθος διαφορετικών υψομετρικών επιπέδων στρώσεων ασφάλτου καθώς επίσης έντονη διάτρηση και ψαθυρές αστοχίες.
Δυστυχώς οι προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικές Αρχής για την περιοχή των Λαιίκων παραμένουν υποσχέσεις, τουλάχιστον μέχρι αυτό το χρονικό σημείο. Ελπίζω και εύχομαι, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, η Δημοτική Αρχή να παραμείνει συνεπής προς τις δεσμεύσεις της και να προβεί άμεσα στην επισκευή των εν λόγω σημείων.
Ακολουθούν φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση:

Ερωτώ την Δημοτική Αρχή προτίθεται άμεσα να προβεί στην επισκευή του οδικού δικτύου?

Παρακαλώ για συγκεκριμένη απάντηση και όχι αοριστίες και γενικόλογα.

  • Περίθαλψη και φροντίδα χτυπημένων ζώων

Με θλίψη έχω διαπιστώσει, όσο καιρό βρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε συνέχεια της προηγούμενης, δεν έχει επιδείξει ουδεμία ευαισθησία και ανάληψη πρωτοβουλιών για το μείζον, κατά την άποψη μου, ζήτημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας.

Η μόνη της παροχή είναι ορισμένες τροφές (αποκλειστικά για σκύλους και όχι για γάτες) με τις οποίες προμηθεύει τον φιλοζωικό όμιλο (οι εθελοντές του οποίου αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο) και η σύμβαση με τον ανάδοχο που βέβαια υποχρεούται να κάνει δια του νόμου.

Η αδιαφορία είναι έκδηλη και καταγράφεται στην διαχείριση σχετικά με περιστατικά χτυπημένων ζώων.

Στο ερώτημα τι κάνει  ένας πολίτης στην περίπτωση που βρει το βράδυ ένα χτυπημένο ζώο απάντηση δεν υπάρχει. Όσο και να διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πως όλα βαίνουν καλώς η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. Επίσης δεν προβλέπεται καμία φροντίδα και περίθαλψη για γάτες. Φαίνεται η ευαισθησία των γραφειοκρατών της Δημοτικής Αρχής εξαντλείται στα σκυλιά.

Ο πολιτισμός κύριοι δεν αποδεικνύεται με φεστιβάλ χορού, επίσκεψη με τιμές πρωθυπουργού της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και γιορτασμούς για το 1821. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκδηλώσεις και ΟΧΙ δείγμα πολιτισμένης κοινωνίας. Διερωτώμαι αποτελεί άραγε πολιτισμό να πεθαίνει ένα ζωάκι χτυπημένο και αβοήθητο σε έναν δρόμο?

Ερωτώ την Δημοτική Αρχή προτίθεται άμεσα να συγκροτήσει και να συντονίσει μια σοβαρή υπηρεσία για την περίθαλψη των ζώων (όχι μόνο των σκυλιών).

Παρακαλώ για συγκεκριμένη απάντηση και όχι αοριστίες και γενικόλογα.

To Top