ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανάκης: “Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή την φαρσοκωμωδία”

TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

"Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, με μεγάλη μου λύπη, έγινα μάρτυρας ενός ακόμα ακατανόητου και λυπηρού συμβάντος  που θεωρώ πως δεν αρμόζει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας,  για την αποδοχή η μη, της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που εξέφραζε την πρόθεση του σώματος για πολιτική απομόνωση και μη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Δημήτριου Κουκούτση, η Δημοτική Αρχή μέσω του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου σημείωσε πως υπερψηφίζει την πρόταση αλλά χωρίς μία παράγραφο του κειμένου αυτής.

Η επίμαχη παράγραφος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή συνεργαζόταν με τον κ. Κουκούτση κάτι που φυσικά είναι γνωστό.

Όπως γίνεται αντιληπτό η πρόθεση του κ. Δημάρχου να ψηφίσει η παράταξη του υπέρ της πρότασης, αλλά ταυτόχρονα να εξαιρεί μια παράγραφο, δεν ήταν δυνατόν παρά να συνιστά άλλη πρόταση. Συνεπώς, όπως προστάζουν και επιβάλλουν οι κανόνες της γραμματικής, της ελληνικής γλώσσας  και φυσικά η κοινή λογική θα έπρεπε να κατατεθούν δύο προτάσεις και να ψηφιστούν με υπέρ ή κατά και χωρίς προϋποθέσεις.

Το προεδρείο, προς μεγάλη μου έκπληξη, αποδέχτηκε το αίτημα του κ. Δημάρχου και η διαδικασία εξελίχθηκε όπως ήταν φυσικό σε μία ακόμα παρωδία.

Η αιτιολόγηση της ψήφου με βαριές εκφράσεις 

Αν και συμφωνούσα με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης θεώρησα πως όφειλα να διατηρήσω στο ακέραιο την  ταπεινή ορθολογική μου αντίληψη και να μην συμμετέχω στον παραλογισμό που κατέκλυζε εκείνη τη στιγμή την αίθουσα.

"Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκρως προβληματική και η ευθύνη βαραίνει το σύνολο των μελών του. Εάν επιθυμεί ο καθένας  μας, από το δικό του ίσως μετερίζι, να προσφέρει στην πόλη θα πρέπει επιτέλους να παραχθεί εποικοδομητικό πολιτικό έργο μέσω προτάσεων, συγκεκριμένων ερωτήσεων, συγκεκριμένων απαντήσεων και φυσικά ορθολογικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου"

 

Η αρχική τοποθέτηση στο ΔΣ του Βασίλη Κανάκη

 

 

To Top