ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για 120 ΠΕΑ: “Η Καλαμάτα μετατρέπεται στη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ακαδημία της Ευρώπης”

Για ακήρυχτο πόλεμο στο Aιγαίο από το 1974 έως σήμερα έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους από το Τατόι, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την αεροπορική ισχύ που διοργανώνεται σήμερα.

«Εχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον και αυτές είναι ενέργειες που επικρατούν μόνο σε πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Εμείς σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τη δική μας κυριαρχία αναχαιτίζουμε οτιδήποτε εισέρχεται στο δικό μας εναέριο χώρο», σημείωσε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους Τούρκους αξιωματούχους που τον στοχοποιούν στις δηλώσεις τους ο κ. Καμμένος δήλωσε «οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με μένα, τους εύχομαι καλές εκλογές».

«Το συνέδριο συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της απώλειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος εν καιρώ ειρήνης, όπως οι ήρωες Ηλιάκης, Σιαλμάς, και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας» τόνισε ακόμη.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την μετατροπή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας στο μεγαλύτερο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και των επιτελείων μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο.

Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη και παράλληλα γίνονται όλες οι ενέργειες που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα για την Γενική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής και τις Πολεμικές τους Αεροπορίες να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό» είπε.

Πηγή:kathimerini.gr

Καμμένος για 120 ΠΕΑ: “Η Καλαμάτα μετατρέπεται στη μεγαλύτερη Στρατιωτική Ακαδημία της Ευρώπης”
To Top