Αθλητισμός

Καλοκαιρινές μεταγραφές μέχρι… τον Ιανουάριο!

Μεταγραφική περίοδο διαρκείας σκέφτεται να εφαρμόσει το καλοκαίρι η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία.

Το ποδόσφαιρο ανά τον κόσμο έχει τεθεί σε αναμονή λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού και η FIFA αναμένεται να ζητήσει από τις ομάδες τις απόψεις τους σχετικά με τη δυνατότητα επέκτασης του επόμενου μεταγραφικού παραθύρου πιθανώς μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2021!

Oι κορυφαίοι σύλλογοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τη FIFA για πιθανές λύσεις στα ζητήματα που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα των μακρών περιόδων χωρίς ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας εισοδήματος μέσω συμμετοχών και εσόδων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

Όλα τα επαγγελματικά συμβόλαια τελειώνουν στις 30 Ιουνίου, γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει άλλο σημαντικό πρόβλημα, εκτός εάν η FIFA είναι έτοιμη να επιτρέψει προσωρινές επεκτάσεις για τους παίκτες των οποίων οι συμφωνίες θα λήξουν στο τέλος αυτής της σεζόν.

Σήμερα δεν είναι σαφές πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα και με ποιόν τρόπο θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύεται ότι η επέκταση του παραθύρου μεταγραφών θα μπορούσε να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να σταθεί στα πόδια του μετά από δύσκολους μήνες οικονομικά για τους συλλόγους.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Συλλόγων (ECA), που αποτελείται από τους ισχυρότερους συλλόγους του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή πριν από τις συνομιλίες έκτακτης ανάγκης με τη FIFA για τα θέματα που έχουν προκύψει απο την πανδημία.

 

 

Καλοκαιρινές μεταγραφές μέχρι… τον Ιανουάριο!
To Top