Βιβλίο

Καλοκαιρινές δράσεις… στο σπίτι από την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των οδηγιών που εκδόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με εκδηλώσεις και προγράμματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που εκπονούσε τα τελευταία χρόνια η ΔΚΒ Καλαμάτας δεν θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη χρονιά.

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Οι βιβλιοθήκες έχουν προσαρμόσει τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις οδηγίες και πλέον υποδέχονται σταδιακά και με ειδικά μέτρα προστασίας το κοινό τους. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και οι συνεργαζόμενες Βιβλιοθήκες, μεταξύ των οποίων η ΔΚΒ Καλαμάτας, παραμένουν πιστές στον στόχο τους μέσω του τροποποιημένου εκπαιδευτικού της προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα…” και το προσαρμόζουν αντίστοιχα για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλιοθηκών που θέλουν να διαβάσουν νέα βιβλία και να πραγματοποιήσουν δημιουργικές δράσεις περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους…στη φύση

“ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση” αυτή τη φορά, ξεκινώντας τις καλοκαιρινές μας ιστορίες στη βιβλιοθήκη, στο σπίτι, στην παραλία, στον κήπο, συντροφιά με τις δράσεις της ΕΒΕ και της ΔΚΒ Καλαμάτας. Στόχος μας είναι αυτό το καλοκαίρι να “γεμίσει” από ιδιαίτερες ιστορίες, δημιουργικές δραστηριότητες, γνώση, διασκέδαση και πολλά ενδιαφέροντα βιβλία! Ξεκινάμε… Μια σπορά κι έναν καιρό… 

Από την Τετάρτη 08/07/2020 μέχρι την Τετάρτη 02/09/2020, η ΕΒΕ θα προτείνει στις βιβλιοθήκες του ΔΕΒ συνολικά 7 διαφορετικά εργαστήρια, για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με σχετική προτεινόμενη βιβλιογραφία, οδηγίες για την δραστηριότητα και θεωρητικό πλαίσιο που ολοκληρώνει την επιστημονική καταγραφή του κάθε εργαστηρίου.

Η ΔΚΒ Καλαμάτας θα προωθεί τις οδηγίες με email σε όσους  χρήστες της βιβλιοθήκης δηλώσουν συμμετοχή και επιθυμούν να τα υλοποιούν και θα υποστηρίζει βιβλιογραφικά και με διευκρινίσεις τους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων μπορούν να δημοσιεύονται στα social media της βιβλιοθήκης, πάντα με τη συνοδεία των hashtags του προγράμματος #forEBEr, #17SDGS, #NLGgoals.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη, γονείς, εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πληροφορηθούν και να εγγραφούν στο πρόγραμμα για να λαμβάνουν τα εργαστήρια με email, να επικοινωνήσουν με τη ΔΚΒ Καλαμάτας στο 27210 96818.

Καλοκαιρινές δράσεις… στο σπίτι από την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας
To Top