ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλογερόρραχη Μεσσήνης: Η άσκοπη χρήση νερού άδειασε τα αποθέματα

Κάποιοι ποτίζουν τους κήπους τους και άλλοι δεν έχουν νερό να πιούν-Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Καλογερόρραχης

ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλογερόρραχης του Δήμου Μεσσήνης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Messinialive για το πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό του αλλά και γενικά σε όλη την περιοχή από την διαχείριση του νερού και την σπατάλη που υπάρχει.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί στους συνδημότες του, λέγοντας πως “το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο δύσκολο από πολλές απόψεις, με την ανομβρία να έχει πλήξει και το νομό μας και κατ’ επέκταση το χωριό μας. Το τελευταίο μήνα έχω καταβάλλει προσωπικά πολλές προσπάθειες που δυστυχώς έχουν αποβεί άκαρπες γιατί δυστυχώς κάποιοι συγχωριανοί μας δεν μπορούν να καταλάβουν την χρήση ζωτικής σημασίας του νερού, και αποδίδονται στην αλόγιστη χρήση του, προκειμένου να ποτίσουν τα περιβόλια τους με αποτέλεσμα το χωριό μας να παραμένει χωρίς νερό πολλές ώρες, και οι κάτοικοι να αγανακτούν”
Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, για ένα διάστημα προέβην σε διακοπή νερού καθημερινά το μεσημέρι 14:00 – 18:00 και τη νύχτα 12:00 – 6:00 το πρωί.

Νερό με την υδροφόρα

Τις τελευταίες ημέρες – ακόμα και σήμερα – ο Δήμος Μεσσήνης μεταφέρει καθημερινά νερό με υδροφόρα και γεμίζει την δεξαμενή, η οποία κάνει αργή πλήρωση από την μια και μοναδική εν ενεργεία υπάρχουσα γεώτρηση.
Στην Καλογερόρραχη, το 2006 από τον τοπικό Σύλλογο είχε γίνει άλλη μια γεώτρηση που βοηθούσε σημαντικά, όμως βρίσκεται εκτός λειτουργίας το μηχάνημα άντλησης.
Ο κ.Θεοδωρόπουλος απευθύνει έκκληση στους συνδημότες του να σταματήσουν την αλόγιστη χρήση γιατί τα πράγματα στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις για την ύδρευση του χωριού από συνεργεία της ΔΕΥΑΜ.

 

To Top