Βιβλίο

Καλλιανιώτη: Ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Κεντρικό θέμα του βιβλίου ο σχολικός εκφοβισμός και η βία μέσα στα σχολεία κι ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην διαχείριση και την αντιμετώπισή τους

To παιδικό βιβλίο – παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο “Η Φρουτοχώρα και το Βασίλειο του Πρίγκιπα Μήλου”, παρουσίασε ο εκδοτικός οίκος I Write και η ψυχολόγος Ευαγγελία Καλλιανιώτη – Οικονομάκου, στο καφέ-εστιατόριο “Τριλογία”, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

DSC-0006

DSC-0007

DSC-0010

DSC-0043

DSC-0045

DSC-0055

DSC-0060

Το βιβλίο θα προλόγισαν οι κυρίες Ευγενία Βαμβακά, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μεσσηνίας και Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, και η Φωτεινή Δεληγιάννη, Λογοθεραπεύτρια-Λογοπαθολόγος MSc. Παραβρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί κι άκουσαν με ενδιαφέρον τις επιστημονικές τοποθετήσεις του πάνελ.

DSC-0011

DSC-0012

DSC-0016

DSC-0019

DSC-0020

DSC-0039

Το βιβλίο “Η Φρουτοχώρα και το Βασίλειο του Πρίγκιπα Μήλου” είναι μια “ζωντανή”, εικονογραφημένη ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό και την παιδική αυτοεκτίμηση.
Η αυτοεκτίμηση ορίζεται ως η εικόνα που έχει ο καθένας για τον εαυτό του και η αίσθηση της αξίας του. Η εικόνα του εαυτού σχηματίζεται από το τι αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι ότι είμαστε, αλλά και από τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τους άλλους, δηλαδή τι εικόνα έχουν οι άλλοι για εμάς.
Αυτή η σύνθετη εξίσωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ουσιαστική στην ευαίσθητη βρεφική και παιδική ηλικία, την εποχή που καθορίζονται τα θεμέλια της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Η κ.Καλλιανιώτη στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στις αξίες που πρέπει να καλλιεργούν και να μεταδίδουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά, όπως η αγάπη, η επιβράβευση, ο σεβασμός, η στοργή, αξίες που θα το θωρακίσουν απέναντι στις προκλήσεις και θα δυναμώσουν τον χαρακτήρα του.

DSC-0030

DSC-0032

DSC-0034

DSC-0035

DSC-0037

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ομιλία από την κ. Καλλιανιώτη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τους ενδεικτικούς τρόπους αντιμετώπισης από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

To Top