ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα της ΛΑΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 10:30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εργατική πρωτομαγιά
Μπορούμε χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ
Πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο ανατροπής ΤΩΡΑ

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε χέρι ακόμη και στο δικαίωμα της απεργίας, έφερε την υποχρεωτική διεξαγωγή των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά, θεσμοθέτησε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία για οφειλές ύψους πάνω από 500 €, προχώρησε σε περικοπές οικογενειακών και ιδιαίτερα πολυτεκνικών επιδομάτων.
Οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και υποδομών επιταχύνονται.
Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε νέα δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων καταργώντας τα οικογενειακά επιδόματα και έφτασε μέχρι και την κατάργηση του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας.
Θυμίζουμε πως είναι ήδη νομοθετημένη η νέα μείωση των παλαιών συντάξεων μέχρι και 18% από 1/1/19 και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να βρίσκονται στο «γύψο», μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας ενώ συνεχίζει να διευρύνεται η ελαστική, μερική εκ περιτροπής, κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα.

Οι πολιτικές αυτές δεν βελτιώνονται – οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται
Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών και νεολαίας κόντρα στην αγωνιστική αδράνεια κόντρα στις «καθαρές» και χωριστές συγκεντρώσεις.
Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει η νέα αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων και όλου του πολιτικού κατεστημένου που τα ψήφισε, ή τα εφάρμοσε, ή τα στηρίζει.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ΠΟΤΕ να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό.

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των συνδικάτων!
ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 10:30 πμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κάλεσμα της ΛΑΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά
To Top