ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαλαματιανοί ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από Ουκρανία-Είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα συγκεντρώνει ο Δήμος

“Κύμα” αλληλεγγύης και συμπαράστασης από την Καλαμάτα στον ουκρανικό λαό: Ειδικό γραφείο για αιτήματα δημοτών σχετικά με τις ανάγκες των προσφύγων από την Ουκρανία συγκροτεί ο Δήμος-Θα διαθέσει και όχημα για μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλονίκη, στο Προξενείο της Ουκρανίας

Μια εκστρατεία αλληλεγγύης και στήριξης στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται από τον πόλεμο, έχει ήδη ξεκινήσει από τον Δήμο Καλαμάτας, που σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Κοινότητα Καλαμάτας και τον Ερυθρό Σταυρό συγκεντρώνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα που θα σταλούν στο προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα εκει αναμένεται να τα μεταφέρει φορτηγό του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα συγκροτείται γραφείο που θα συντονίζει τα αιτήματα των δημοτών για παροχή στέγης σε πρόσφυγες ή για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Δήμος Καλαμάτας δείχνει εμπράκτως τη στήριξή του στον ουκρανικό λαό, δηλώνοντας πρόθυμος να προσφέρει και τις κοινωνικές δομές του αν χρειαστεί, ενώ δεκάδες είναι οι Καλαματιανοί που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία. Για την εκστρατεία αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό μίλησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Φάβας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

“Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και φάρμακα) και την αποστολή τους στην Ουκρανία. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τις οδηγίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμος Καλαμάτας εάν χρειαστεί θα παρέχει όχημά του για τη μεταφορά των ειδών αυτών μέχρι και το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, επίσης, προβαίνει στη στελέχωση γραφείου εντός της υπηρεσίας Πρόνοιας, εξυπηρέτησης πολιτών για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την προσφορά και διάθεση κατοικιών και ειδών πρώτης ανάγκης στο τηλ.: 27213-60774.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συνδημότες μας, για την παροχή στέγης για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία.

Επιπλέον, εάν παραστεί ανάγκη προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, οι υπάρχουσες δομές του Δήμου είναι διαθέσιμες.

Συντονιστής των προσπαθειών αυτών είναι ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς της Κυβέρνησης”.

Mαίρη Περδικέα

To Top