MESSINIA PLUS

Καλαματιανό Καρναβάλι 2020: “Φέτος δίνουμε το λόγο στους Καρναβαλιστές”-Παιδικό Καρναβάλι αποκτά η Καλαμάτα!

Καινοτομεί το 8ο Καρναβάλι Καλαμάτας και τη νέα χρονιά θα δούμε νέες ιδέες να υλοποιούνται, εισάγεται το Παιδικό Καρναβάλι για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, δίνεται ο λόγος στους ίδιους τους Καρναβαλιστές, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Δούζης “Το καλαματιανό καρναβάλι δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλη την πόλη. Φέτος δίνουμε το λόγο στους καρναβαλιστές. Θέλουμε η πόλη να συμμετέχει στον σχεδιασμό του Καρναβαλιού. Να νιώσουν όλοι ότι έχουν λόγο και αποτελούν μέρος του καρναβαλιού. Να μην κρυβόμαστε, το Καρναβάλι είναι η ίδια η πόλη, είναι οι καρναβαλιστές“.

Με στόχο να καταστεί η Καλαμάτα τουριστικός προορισμός και για το Καρναβάλι, με διάθεση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών, και η γκρίνια που υπήρχε, με τον πρώτο λόγο να δίνεται πλέον στους ίδιους τους καρναβαλιστές, με έμφαση στη διαφάνεια της διαχείρισης των χρημάτων αλλά και απολογισμό μετά τη λήξη του καρναβαλιού ήταν ορισμένες από τις εξαγγελίες που έγιναν από τη νέα οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και τη “Φάρις”.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού, Γιάννης Δούζης , ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, τέθηκαν οι βασικές αρχές και στόχοι πάνω στους οποίους θα κινηθεί το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ-ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ

Με πρώτη αλλαγή την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Καρναβαλιού, που αλλάζει και γίνεται πιο ευέλικτος, και σαφώς πιο δημοκρατικός. Συγκεκριμένα, αλλάζει η δομή του Καρναβαλιού στην οποία προστίθεται και η Σύγκλητος. Η καρναβαλική Σύγκλητος θα αποτελείται μόνο από καρναβαλιστές,   ανθρώπους που αφιερώνουν πραγματικά χρόνο για το καρναβάλι, και αγαπούν το καρναβάλι. Θα αποτελείται από 15 άτομα που θα εκλεγούν την επόμενη εβδομάδα μετά από δήλωση συμμετοχής όσων επιθυμούν.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα είναι ο συνδετικός κρίκος των καρναβαλιστών με τη “φάρις”. Ενώ το κονδύλι για το Καρναβάλι θα το διαχειρίζεται μόνο η “Φάρις” η οποία θα κάνει και τον απολογισμό μετά το πέρας του Καρναβαλιού. H πρώτη συνάντηση των συντονιστών θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στις 6 το απόγευμα,  στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι ιδέες.

ΔΡΟΥΓΑΣ: ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ

Νέα ήθη φέρνει η νέα Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στο Καλαματιανό Καρναβάλι. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας, οι αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας του Καρναβαλιού έγιναν προκειμένου “οι καρναβαλιστές να έχουν λόγο και άποψη. Να δίνουν τις προτάσεις τους και αυτές να εισακούονται και να υλοποιούνται. Ο καρναβαλιστής πρέπει να έχει λόγο.” Η “Φάρις” θα είναι αυτή που φέτος θα διαχειριστεί το μπάτζετ.

ΕΥΡΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Δούζης: Το νέο λογότυπο θα είναι για πάντα!

Στόχος είναι φέτος ο κόσμος να περάσει καλά, να διασκεδάσει και το Καλαματιανό Καρναβάλι να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα. Στο πλαίσιο αυτό το Καλαματιανό καρναβάλι θα αποκτήσει το δικό του λογότυπο που “θα είναι για πάντα”όπως είπε ο Γιάννης Δούζης. “Δεν υπάρχει θεσμός στην Ελλάδα και παγκοσμίως που  να αλλάζει το λογότυπό του κάθε ένα ή δύο χρόνια”. Η Οργανωτική Επιτροπή αναζητά νέο λογότυπο που θα είναι αντιπροσωπευτικό της πόλης της Καλαμάτας και θα είναι διαχρονικό, ένα λογότυπο που θα ταυτίζεται με την Καλαμάτα, και θα είναι το σήμα κατατεθέν του Καρναβαλιού, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο από όλους ως το σήμα του “Καλαματιανού Καρναβαλιού“.

Μάλιστα, ο Γιάννης Δούζης απηύθυνε κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό του λογότυπου να δηλώσουν στο mail: grafaris@otenet.gr μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 24:00.Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν τον σχεδιασμό (logo σε υψηλή ανάλυση) και αναλυτική επεξήγηση για την ιδέα τους.

Η επιλογή του δημιουργικού θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή και τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές της ΚΕ «Φάρις», τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και θα ανακοινωθεί με συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση του δημιουργού, καθώς και της ιδέας του, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της ΚΕ «Φάρις».
Το όνομα του δημιουργού θα αναγράφεται σε όλο το έντυπο υλικό, που θα αφορά στο θεσμό του Καλαματιανού Καρναβαλιού.

ΔΟΥΖΗΣ: ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ”

Με απόλυτη ειλικρίνεια, σεμνότητα και χωρίς καμία έπαρση, ο νέος πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής του Καρναβαλιού Γιάννης Δούζης, επισήμανε πως “Δεν ήρθαμε εδώ να κρίνουμε καμία προηγούμενη Επιτροπή. Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Κοιτάμε από δω και περα…Ήρθαμε να δώσουμε στο Δήμο Καλαμάτας την  εξωστρέφεια που ζητούσαμε τόσα χρόνια. Το καρναβάλι είναι ένα τουριστικό προϊόν. Αν δεν βοηθήσουν οι φορείς και οι επιχειρήσεις θα πάψει να υπάρχει. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.  Το καρναβάλι ανήκει στην πόλη, ανήκει στο Δήμο μας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σε αυτό.Το Καρναβάλι δεν ανήκει σε καμία επιτροπή, ανήκει σε όλη την πόλη. Θέλουμε να μιλάει όλη η Ελλάδα για το Καλαματιανό Καρναβάλι”, είπε χαρακτηριστικά. Έκανε ευρύ κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Σύγκλητο, να δηλώσουν συμμετοχή στο mail:kalamatianokarnavali2020@gmail.com 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΠΟΚΤΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

“Θα δώσουμε στα παιδιά το δικό τους θεσμό”, δήλωσε ο Γιάννης Δούζης προαναγγέλοντας το παιδικό καρναβάλι που από το 2020 αποκτά πλέον η πόλη της Καλαμάτας. Με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά, το κατεξοχήν κοινό του καρναβαλιού, το Παιδικό Καρναβάλι της πόλης μας αναμένεται  να έχει σίγουρα επιτυχία.

Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συνάντηση, στις επιχειρήσεις οι οποίες σχετίζονται με την ενοικίαση, την κατασκευή και την πώληση καρναβαλικών στολών την Δευτέρα στις 18/11/2019 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΦΑΡΙΣ.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top