Το δικό μου Σχολείο

Kalamata West: Μετεωρολογικός σταθμός από τους μαθητές των Εκπ.Μπουγά!

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙΡΟΥ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!

Το μοναδικό σε σχολείο της Μεσσηνίας Μετεωρολογικό Σταθμό παρουσίασαν σήμερα στο MessiniaLive οι μαθητές της Α΄Λυκείου των Εκπαιδευτήρίων Μπουγά. Πρόκειται για τον μετεωρολογικό σταθμό που έχουν εγκαταστήσει στην ταράτσα του σχολείου τους και καταγράφει- συλλέγει καιρικά δεδομένα, όλο το 24ωρο, στέλνοντάς τα σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών! Από εκεί γίνεται και η πανελλαδική διάχυση των πληροφοριών καιρού, καθώς καταγράφεται και αποτυπώνεται ο καιρός στην περιοχή της Καλαμάτας μέσω του μετεωρολογικού σταθμού του Σχολείου.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα μας περιέγραψαν πως γίνεται η συλλογή δεδομένων, όλο το 24ωρο, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του Σχολείου τους- bougas-school.gr και πατώντας το λινκ ΚΑΙΡΟΣ-  μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στον καιρό της ημέρας, και να παρακολουθήσει online την καταγραφή των καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας, καθώς τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε 10 λεπτά! Ο Μετεωρολογικός Σταθμός του Σχολείου έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Λειτουργεί στο σχολείο εδώ και ένα χρόνο, από το 2018, και έχει ενθουσιάσει τα παιδιά. Τα δεδομένα καιρού και οι καιρικές συνθήκες που καταγράφονται είναι προσβάσιμα σε όλους μας, ανά πάσα στιγμή. Οπως επεσήμαναν οι μαθητές  η  ακριβής γνώση των καιρικών δεδομένων είναι πολύτιμος σύμβουλος και για τις καλλιέργειες της περιοχής. 

Στο MessiniaLive μας μίλησαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου:Αριστόδημος Πετρούνιας, Αγγελίνα Ανδριανού, Κωνσταντίνα Δέδε και Γιώργος Νταγιόπουλος, καθώς και ο επιβλέπων καθηγητής Γιώργος Κουτσουμπός.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top