ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Παρουσιάστηκε το φιλόδοξο και ρεαλιστικό “Σχέδιο 631”

ΜΑΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το καλοδουλεμένο σχέδιο #631 αποκάλυψε και ανέλυσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα – Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο κτήριο Κοτταρόπουλου, πρώην ΔΕΠΑΚ, στη Φαρών.

Παράλληλα με το σχέδιο παρουσιάστηκαν και 23 υποψήφιοι, κάποιοι από τους οποίους είχαν ήδη ανακοινωθεί και στην αρχική παρουσίαση στο Θέατρο Νηπιαγωγείο.

Η παρουσίαση, που είχε ταυτόχρονα και άτομο που εξηγούσε στη νοηματική, έδωσε βαρύτητα στην εικόνα, σε ένα επιβλητικό κτήριο-κόσμημα της πόλης, ιδιοκτησίας Ηλία Παπακωνσταντίνου, που έξυπνα και συμβολικά επιλέχτηκε για να δείξει την μετάβαση και την εξέλιξη από το παλιό στο καινούργιο, την ανοικοδόμηση, την σύγχρονη προσέγγιση σε απόψεις και θέσεις.

Το σχέδιο 631 περιλαμβάνει 6 οριζόντιες θεματικές ενότητες: περιβάλλον, χωροταξία, πολιτισμός, τουρισμός, αθλητισμός, κοινωνική υγεία, 3 κάθετους άξονες, που είναι κολόνες που θα χτιστεί το οικοδόμημα του σήμερα, του αύριο των παιδιών μας και τις αποτελούν η νεολαία, η τεχνολογία και η τοπική οικονομία.
“Ενα τρίπτυχο πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η ματιά στο σήμερα και στο αύριο”, όπως τόνισε η Τόνια Κουζή.

Μετά από κάθε παρουσίαση, συνόψιζε σε μια κάρτα την τοποθέτησή της. Έτσι, οι 6 πρώτες προτάσεις αφορούν την πρόθεση και τον σχεδιασμό για:

1) Δημιουργία παλιών και νέων πράσινων γειτονιών.
2) Ενοποιήση του δυτικού και ανατολικού παράκτιου μετώπου, με στόχο την την επέκταση της πόλης.
3) Δημιουργία δικτύου πολιτιστικών διαδρομών με ολιστική προσέγγιση για να αποκτήσει ο πολιτισμός μια κοινή ταυτότητα.
4) Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού που θα εκτελέσει την τουριστική στρατηγική.
5) Οργάνωση δικτύου ανοιχτών σχολικών αθλητικών χώρων, ώστε να αθλούνται όλοι.
6) Ενεργοποίηση του κινητού Δήμου, για να είναι ο δήμος καθημερινά δίπλα σε κάθε δημότη.

Οι 3 κάθετοι άξονες αφορούν:
1) Την θέσπιση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, ώστε οι νέοι να εμπλακούν στη συζήτηση για το μέλλον του τόπου.
2) Δημιουργία αίθουσα ελέγχου του δήμου, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή και έλεγχος του συνόλου των δεδομένων του δήμου, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Μάλιστα είχε στηθεί κάτι παρόμοιο στην τρίτη αίθουσα της παρουσίασης.
3) Ίδρυση της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας, που θα οδηγήσει τον τόπο στην οικονομική ευημερία.

Η Τόνια Κουζή τόνισε ότι “ο/η Δήμαρχος θα επισκέπτεται κυκλικά μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα μια από τις γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες του δήμου. Όχι μόνο σε πίτες κι εκδηλώσεις… Μια φορά το μήνα μετά από κλήρωση θα προσκαλούνται στο Δημαρχείο 3 δημότες που θα συζητούν και θα εκθέτουν τις απόψεις τους σε όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών που εκλέχθηκαν στο δήμο και που επιθυμούν προφανώς να παρευρίσκονται”.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο μικρής διάρκειας με έξι νέους Καλαματιανούς που εργάζονται στο εξωτερικό και δήλωσαν τη διάθεσή τους να επιστρέψουν στον τόπο αναφοράς τους, την Καλαμάτα.
Σε αυτό μίλησαν ο Κώστας Μπαρούνης από την Oλλανδία, ο Αγγελος Χρόνης κι αυτός από την Ολλανδία, ο Ναπολέων Πολυμενέας από το Σικάγο, ο Γιώργος Κρυπάρος από την Σουηδία, ο Λεωνίδας Πουλόπουλος από την Ελβετία, κι ο Νίκος Φρέγκογλου από την Αγγλία.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πένγκα, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Τόνιας Κουζή.

Οι 23 υποψήφιοι σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν είναι οι: Παπαευσταθίου Βασίλης, Λαζαρίδης Γιώργος, Ζαγάκος Ανδρέας, Ανδριανόπουλος Κώστας, Γιουρτούμας Νίκος, Δρ. Πουλόπουλος Βασίλης, Καλφακάκος Ηλίας, Φρέγκογλου Ευδόκιμος, Φλώρου Μαρία, Κορομηλάς Αρις, Ελμάρασι Μοχ, Μπέλου Στέλλα, Χαραλαμπόπουλος Γιάννης, Κόντος Γιώργος, Τσατσαρώνη Δέσποινα, Τσώνης Αντώνης, Τσουμελέας Χρήστος, Κατσιρέας Γιώργος, Γελάσης Κυριάκος, Καραθανάση Θεανώ, Χρονοπούλου Ελένη, Λατζούνη Μαρίνα, Λαγοπάτης Τάκης.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην παρουσίαση και ήταν αδύνατο να χωρέσει μέσα στο κτήριο και στεκόταν στο πεζοδρόμιο αλλά και στο ένα ρεύμα του δρόμου της οδού Φαρών, που έκλεισε για λίγη ώρα.

Είναι σημαντικό επίσης να επισημάνουμε ότι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και υποψήφιος ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του Θανάση Βασιλόπουλου, Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, κι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βγενής.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Παρουσίαση Τονιας Κουζη

To Top