ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Καλαμάτα τίμησε τους ήρωες της Κύπρου, 46 χρόνια μετά την “μαύρη επέτειο”

“ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”

Μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και τους Κυπρίους, που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Καλαμάτας.

Αρχικά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια, στο Ηρώον Ελλήνων και Κυπρίων Φονευθέντων και Αγνοουμένων, μπροστά από το Διοικητήριο, ακολούθησε σεμνή τελετή απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίσθηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του «Αττίλα» και ιδιαιτέρως προς τους αγνοουμένους.


Το πρόγραμμα περιλάμβανε ανάγνωση από τον π.Κρεσφόντη Πουλόπουλο ειδικής ευχής υπέρ των αγνοουμένων, χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και από την Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Αγλαντζιάς Έλενα Λάντα.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία για τα γεγονότα του 74 από την φιλόλογο – συγγραφέα Σταθέα Μαρία, και στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών αγνοουμένων.
Οι Καλαματιανοί αγνοούμενοι είναι: Ο αντιστράτηγος Νικόλαος Κατούντας και οι έφεδροι ανθυπασπιστές Ευάγγελος Ζαχαρέας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Λάμπρος Νικητόπουλος, Ιωάννης Ξυδιάς, Δημήτριος Σκουρλής και Ανδρέας Σταθόπουλος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε μετά την κατάθεση στεφάνων και την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων, με την
Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

To Top