Τουρισμός

H Καλαμάτα πολύ ψηλά στον City break τουρισμό μαζί με Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη

Η Καλαμάτα, μαζί με το Ναύπλιο και την Αλεξανδρούπολη είναι πόλεις που βρίσκονται ψηλά στον City break τουρισμό μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νικόλ Καζαντζίδου που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (δείτε ΕΔΩ), στο οποίο περιλαμβάνονται δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Νίκου Κελαϊδίτη.

Σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στο ρεπορτάζ: «Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται “δυνατό χαρτί” για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές. Παρόλο που συνήθως περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις μέρες (από Παρασκευή έως Δευτέρα) είναι μια μορφή τουρισμού που δίνει “ ανάσα” ειδικά τους μήνες που η τουριστική κίνηση γενικότερα είναι πεσμένη, τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς. Μετά την Αθήνα, που κρατά τα σκήπτρα του city break και την Θεσσαλονίκη που έπεται αλλά είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι τρεις πόλεις που έχουν πολύ ανεπτυγμένο city break τουρισμό, είναι το Ναύπλιο, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HATTA το Ναύπλιο είναι διαχρονικά ένας προορισμός για το Σαββατοκύριακο και τον επιλέγουν κυρίως Έλληνες αλλά και ξένοι που επισκέπτονται την χώρα μας. Η Καλαμάτα αποτελεί επίσης έναν city break προορισμό για τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους από περιοχές που έχουν απευθείας πτήσεις και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. «Η Αλεξανδρούπολη από την άλλη, έχει τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία και την Βουλγαρία. Ενδεχομένως λίγο μεγαλύτερης διάρκειας μεν αλλά μπορεί να καταχωρηθεί ως City break τουρισμός, προέρχεται και από τη Ρουμανία», σημειώνει ο κ.Κελαϊδίτης.

Οι πόλεις που έχουν προοπτικές να αποτελέσουν δυνατούς city break προορισμούς είναι τα Ιωάννινα, ο Βόλος και η Σπάρτη, όπως εκτιμά ο κ.Κελαϊδίτης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα Ιωάννινα έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά. Στο ίδιο άρθρο, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Η Καλαμάτα επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη τουριστική δυναμική. «Σε αυτή την κατεύθυνση, πέραν των όσων ως δήμος πράττουμε, με τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, αλλά και με τη στήριξη εκδηλώσεων που υπηρετούν τις ανάγκες του εναλλακτικού τουρισμού, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ανάπτυξη των υποδομών, όπως η σύνδεση της πόλης με την πρωτεύουσα σε περίπου 2 ώρες με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, η λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» που συνδέει την Καλαμάτα με προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το λιμάνι και η μαρίνα της πόλης», τονίζει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας. “Η Καλαμάτα αποτελεί μία πόλη όπου ο επισκέπτης εκτός από αξιοθέατα και μουσεία, μπορεί να απολαύσει τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο, να διασκεδάσει και να περάσει ευχάριστες στιγμές, σημειώνει ο δήμαρχος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι μια επίσκεψη στην Καλαμάτα είναι αρκετή για να την λατρέψει κανείς”.

H Καλαμάτα πολύ ψηλά στον City break τουρισμό μαζί με Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη
To Top