Τουρισμός

Καλαμάτα-Lowell: Η πρώτη επίσημη τηλεδιάσκεψη παρουσία του Γερουσιαστή Κένεντι

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΑΛΛAΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΩ SKYPE ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 80 ΛΕΠΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ LOWELL

Συνεχίζεται βάση του προγραμματισμού που έχει γίνει, με σταθερά και σοβαρά βήματα, η διαδικασία αδελφοποίησης Καλαμάτας και Lowell, μιας πόλης που βρίσκεται στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ -και αποτελεί κέντρο μιας περιοχής 700.000 κατοίκων, εκ των οποίων περισσότεροι από 30.000 Έλληνες ομογενείς.

Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επικοινωνία, μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και άλλων αιρετών και του Δήμαρχου του Lowell, William Samaras παρουσία του Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Έντουαρντ Κένεντι – πρώην Δημάρχου της πόλης πάντα με την αμέριστη βοήθεια του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλη Καυκά και άλλων στελεχών της αμερικανικής περιοχής.

Η αδελφοποίηση προγραμματίζεται να γίνει στις 23 Απριλίου 2020 στο Lowell και θα ακολουθήσει επίσκεψη αντιπροσωπείας από την αμερικανική πόλη στην Καλαμάτα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Παρουσιάστηκε και το έμβλημα – λογότυπο της αδελφοποίησης,

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά σε ιστορικά στοιχεία της Καλαμάτας και ζήτησε ένα Δημοτικό κτήριο στο Lowell όπου θα προβάλλονται τα μεσσηνιακά προϊόντα.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν και πάλι τη βούλησή τους για απτά οφέλη από την αδελφοποίηση και για εξακολούθηση της συνεργασίας σε βάθος χρόνου.

To Top