ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Κλάδεψαν τις λεύκες στην πλατεία-Συντήρηση οδοφωτισμού και τις Κυριακές

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή τα έργα συντήρησης και ευπρεπισμού αλλά και άρσης της επικινδυνότητας στην πόλη της Καλαμάτας. Και η ημέρα προτιμάται για άλλη μια φορά, επειδή η κίνηση είναι μειωμένη.
Από το πρωί ο εργολάβος που έχει αναλάβει την αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων στους δρόμους, συνεχίζει από χτες την παρέμβασή του σε δρόμους πέριξ της πλατείας. Χτες επιδιόρθωσε τον φωτισμό στην οδό Νέδοντος κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Αυστηρό κλάδεμα στις άρρωστες λεύκες

“Άμεσο κλάδεμα ελάφρυνσης” το ονομάζει ο Δήμος-Το θέμα είναι ότι πραγματοποιείται κατακαλόκαιρο με την κεντρική πλατεία να στερείται και τη σκιά και τη δροσιά των πανύψηλων δέντρων-Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα στα δέντρα που εδώ και δεκαετίες βρίσκονται δίπλα στα αγάλματα, εντοπίστηκε τελείως τυχαία όταν κατά τις εργασίες αφαίρεσης του χλοοτάπητα στο σημείο, λόγω των έργων υπάρδευσης, διαπιστώθηκε ότι τα δέντρα είχαν προσβληθεί από ξυλοφάγα έντομα

Τα συγκεκριμένα δέντρα φυτεύτηκαν περίπου στα μέσα του περασμένου αιώνα και όπως προκύπτει έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, αφού αν δεν κοπούν το επόμενο διάστημα, η ασθένεια στην επιφάνεια του ριζικού συστήματος και στον κορμό θα προκαλέσουν αδυναμία στήριξης.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η αντοχή τους στον χρόνο αν είχε γίνει κάποιος ψεκασμός ή φροντίδα κατά το παρελθόν, το βέβαιο είναι ότι από τον Οκτώβριο θα αναζητηθούν στο σημείο άλλες λύσεις.

Διαβάστε και αυτό:

“Αναγκαίο το κλάδεμα στις λεύκες της πλατείας” λέει ο Δήμος Καλαμάτας

To Top