Αθλητισμός

Η Καλαμάτα και πάλι στο επίκεντρο: Τεντόγλου, Καραλής, Πεσιρίδου, Πόλακ και Μόντλερ έρχονται για προετοιμασία

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Δευτέρα (4/4) ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι θα βάλει τις βάσεις για την προετοιμασία της θερινής περιόδου

 

Η Καλαμάτα έχει αποτελέσει για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητών του κόσμου, οι οποίοι επέλεγαν την πόλη τόσο για την προετοιμασία τους όσο και για συμμετοχή στο μίτινγκ Παπαφλέσσεια.

Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποκτά από φέτος και πάλι την ίδια δυναμική, αφού το επόμενο διάστημα θα βρίσκονται εκεί κορυφαία ονόματα του ελληνικού και όχι μόνο, στίβου. Το Δημοτικό Στάδιο απέκτησε πρόσφατα νέο ελαστικό τάπητα και παράλληλα ανανέωσε τον εξοπλισμό του, γεγονός που επιτρέπει στους αθλητές και στις αθλήτριες να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Δευτέρα (4/4) ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι θα βάλει τις βάσεις για την προετοιμασία της θερινής περιόδου. Ο Τεντόγλου προέρχεται από εκπληκτική σεζόν και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο για τους αγώνες του ανοιχτού, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το ίδιο διάστημα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και ο Σέρβος προπονητής του ύψους Ντράγκοντιν Τόπιτς μαζί με την 16χρονη κόρη του Αντζέλικα Τόπιτς που πέρασε φέτος το 1,91 μ. στο ύψος, καθώς και η Αμερικάνα τριπλουνίστρια Τόρι Φράκλιν και ο άλτης του ύψους Τίχομιρ Ιβάνοφ, ο οποίος γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι.

Στην Καλαμάτα θα βρεθούν και οι υπόλοιποι αθλητές του Πομάσκι, ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων), η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ), αλλά και η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος), που θα ενσωματωθεί στο γκρουπ αργότερα.

Στην Καλαμάτα είναι ήδη από την αρχή της εβδομάδας η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος), αλλά και του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς).

Το ίδιο προπονητικό κέντρο θα επιλέξει για την έναρξη της θερινής περιόδου ο τέταρτος ολυμπιονίκης του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ). Ο άλτης του Παναγιώτη Συμεωνίδη έχει ξεπεράσει στο απόλυτο τον τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο κλειστού κι έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό. Ο αθλητής θα παραμείνει στην Καλαμάτα από τις 9 έως τις 22 Απριλίου.

Μία ημέρα αργότερα στις 10 Απριλίου θα φτάσει στην πόλη και η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ μαζί με τον προπονητή της Μανώλη Καραγιάννη. Το γκρουπ του Ομοσπονδιακού τεχνικού του επί κοντώ θα μείνει στην πόλη μέχρι τις 16 Απριλίου.

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα θα κάνει την προετοιμασία του και ο “ασημένιος” παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Τόμπιας Μόντλερ, που μαζί με δέκα ακόμη συμπατριώτες του θα βρίσκονται στην πόλη από τις 18 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Σουηδός να συνδυάσει την προετοιμασία του με συμμετοχή στα φετινά Παπαφλέσσεια στις 21 Μαΐου, διοργάνωση που φέτος αναμένεται να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατή.

Η Καλαμάτα και πάλι στο επίκεντρο: Τεντόγλου, Καραλής, Πεσιρίδου, Πόλακ και Μόντλερ έρχονται για προετοιμασία
To Top