Τροφή για σκέψη

H Καλαμάτα φοράει τα γιορτινά της με τον κόσμο όμως να απουσιάζει λόγω lockdown

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαίνει σιγά σιγά, ωστόσο εν μεσω πανδημίας, καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, μάλλον το σκηνικό μοιάζει σουρεαλιστικό, με τους άδειους δρόμους και τα κλειστά καταστήματα.

Η πόλη στολίζεται, η ζωή δεν σταματά…

Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει και τελικά θα το χωνέψουμε: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά! Περπατήσαμε σήμερα κεντρικά σημεία της Καλαμάτας που δειλά δειλά αρχίζει να φοράει τα γιορτινά της. Όσα φώτα κι αν τοποθετηθούν όμως, το πιο φωτεινό είναι η ανθρώπινη παρουσία
Η εικόνα της πόλης σχεδόν αποκαρδιωτική, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα: θλίψης, μελαγχολίας αλλά κι ελπίδας.

Πέρσι λέγαμε: Χριστούγεννα στην Καλαμάτα! Φέτος μας αρκεί να τα καταφέρουμε…

Μαύρη Παρασκευή για την πόλη, το εμπόριο και την διάθεσή μας!

Θλίψη γιατί σχεδόν τίποτα δεν προμηνύει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα έρχονται Χριστούγεννα. Ένας αόρατος και ύπουλος εχθρός, μας περιόρισε όσο ποτέ… Δεν υπάρχουν στολισμένες βιτρίνες, πολλά καταστήματα είναι κλειστά, σκοτεινά με μόνη επιγραφή “Τηρείτε τα μέτρα, φοράτε μάσκα“! Απομεινάρι της εποχής λίγο πριν το κλείσιμο…
Λίγοι περαστικοί που βγήκαν για να περπατήσουν, σε μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, “για να μην τρελαθούμε” όπως μας είπαν οι περισσότεροι. Επίσης κινούνται μόνο όσοι εργάζονται, αλλά και οι άνδρες της Αστυνομίας που συνεχίζουν τους ελέγχους.

Κανένας δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, αν τα καταστήματα ανοίξουν όλα ή πως θα γίνει αυτό. Ο Δήμος Καλαμάτας όμως φροντίζει έγκαιρα να δώσει μια νότα γιορτινή, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν και οι δημότες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον φωτισμό.
Σίγουρα δεν είναι χρονιά για υπερβολές κι ακρότητες και όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η όμορφη πόλη μας να γιορτάσει και φέτος όμορφα Χριστούγεννα, κυρίως για τα παιδιά που κι αυτά δοκιμάζονται με την τηλεκπαίδευση χωρίς να βλέπουν τους φίλους και τους συγγενείς τους.
Αρκετά κεντρικά σημεία στην πόλη είναι πλέον στολισμένα, δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας στις ημέρες που ζούμε και περνώντας το μήνυμα ότι η ζωή μας δεν σταμάτησε λόγω της πανδημίας.

Θ.Π.

To Top