Τουρισμός

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και οι προετοιμασίες για το Πάσχα κορυφώνονται.
Στην Καλαμάτα και την περιοχή της αναμένονται χιλιάδες συμπατριώτες που διαμένουν σε άλλα σημεία της χώρας, καθώς και επισκέπτες, γι’ αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει σε ευπρεπισμό των κοινοχρήστων χώρων στην πόλη και στις Κοινότητες (καθαριότητα, αφαίρεση ανεπιθύμητης βλάστησης, ασπρίσματα, απάλειψη γκραφίτι).

Τα Πάθη του Ιησού Χριστού θα εορτασθούν με τον παραδοσιακό τρόπο, στην Καλαμάτα και τα Διαμερίσματα του Δήμου, με αποκορύφωμα την περιφορά του Επιταφίου. Το ίδιο θα συμβεί και με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ενώ και στις δύο εορτές επίκεντρο θα αποτελέσει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού.

Ανήμερα δε το Πάσχα, στην Καλαμάτα και στο χώρο του βορείου πάρκινγκ θα διεξαχθεί ο σαϊτοπόλεμος, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και συλλόγων που υπηρετούν την παράδοση, ενώ θα προσφερθούν κεράσματα. Οι σαϊτολόγοι γεμίζουν τις σαΐτες και προετοιμάζονται, ώστε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα και ώρα 20.00 να δείξουν την επιτηδειότητά τους: κρότος, φωτιά και λάμψη, η δριμεία μυρωδιά της σαΐτας που καίγεται, οι στροβιλιζόμενοι σαΐτολόγοι, όλα θ’ αποτελέσουν το «ζεϊμπέκικο της φωτιάς», όπως έχει αποκληθεί ο σαϊτοπόλεμος.

Για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη κατά την εορταστική περίοδο, ο Δήμος Καλαμάτας – μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας – θα διανείμει 1.600 κιλά χοιρινό κρέας. Επίσης, το Δημοτικό Παντοπωλείο θα προσφέρει σε δικαιούχους τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Πακέτο αγάπης, που θα προσφέρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, θα δοθεί σε 30 οικογένειες, τις οποίες θα επιλέξει η εταιρεία μέσα από τους καταλόγους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου.
Επίσης, ορισμένοι επιχειρηματίες της Καλαμάτας θα δώσουν επιταγές σε οικονομικώς αδύνατους συμπολίτες μας, οι οποίες αντιστοιχούν σε είδος. Τέλος, ανήμερα το Πάσχα θα δοθεί γεύμα αγάπης στους δικαιούχους του συσσιτίου, στο Α΄ ΚΑΠΗ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, "για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη κατά την εορταστική περίοδο, ο Δήμος Καλαμάτας – μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας – θα διανείμει 1.600 κιλά χοιρινό κρέας. Επίσης, το Δημοτικό Παντοπωλείο θα προσφέρει σε δικαιούχους τρόφιμα μακράς διαρκείας. Πακέτο αγάπης, που θα προσφέρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, θα δοθεί σε 30 οικογένειες, τις οποίες θα επιλέξει η εταιρεία μέσα από τους καταλόγους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου. Επίσης, ορισμένοι επιχειρηματίες της Καλαμάτας θα δώσουν επιταγές σε οικονομικώς αδύνατους συμπολίτες μας, οι οποίες αντιστοιχούν σε είδος. Τέλος, ανήμερα το Πάσχα θα δοθεί γεύμα αγάπης στους δικαιούχους του συσσιτίου, στο Α΄ ΚΑΠΗ.

Δημοφιλέστερα

To Top