ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Εξαντλήθηκαν προσωρινά τα self tests για τους μαθητές – Μπουζιάνης: Υπάρχει απόθεμα

"ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΛΛΕΙΨΗ"

Πρόβλημα και ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι γονείς που πήγαν από αργά το μεσημέρι να παραλάβουν τα Self Tests των μαθητών-παιδιών τους στην Καλαμάτα, αφού αυτά είχαν εξαντληθεί από αρκετά Φαρμακεία.
Λάβαμε αρκετά μηνύματα στο Messinialive και απευθυνθήκαμε στον Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλο Μπουζιάνη που μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα σε αρκετά φαρμακεία που προήλθε λόγω της μεγάλης ζήτησης και λόγω της χθεσινής αργίας, που ανάγκασε σήμερα το πρωί τα Φαρμακεία να "ξεπουλήσουν"!

O κ.Μπουζιάνης είπε πως η έλλειψη ίσως παρατηρήθηκε κι από κακό προγραμματισμό από κάποιους συναδέλφους του που δεν υπολόγισαν την μεγάλη ζήτηση, όμως υπάρχουν ακόμα περιορισμένα αποθέματα.

"Δώσαμε 1.000 μόνο σήμερα!"

Μάλιστα φαρμακοποιός της πόλης που διαθέτει μεγάλο κεντρικό Φαρμακείο μας είπε πως σήμερα διέθεσε περίπου 1.000 σελφ τεστ! Την αρνητική απάντηση πολλών φαρμακοποιών δέχτηκαν σήμερα πολλοί γονείς που πήγαν να παραλάβουν από τα κατά τόπους φαρμακεία, τα self tests για τα παιδιά τους για να μπορέσουν να πάνε την Δευτέρα στο σχολείο. Σε πάρα πολλά φαρμακεία τα Self Tests είχαν εξαντληθεί από το μεσημέρι, με συνέπεια οι γονείς να αναγκάζονται να μεταβούν σε 5 και 6 διαφορετικά φαρμακεία για να βρουν τα σκευάσματα. Πάντως υπάρχει ακόμα απόθεμα...Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα δωρεάν self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς θα διατίθενται από τα φαρμακεία έως και αύριο Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

To Top