Αθλητισμός

Καλαμάτα: Με διαφορετικό σκεπτικό στο φετινό παζάρι – Η στόχευση και το ελεγχόμενο μπάτζετ

Η Καλαμάτα υιοθετεί μια πιο ελεγχόμενη προσέγγιση στο μεταγραφικό παζάρι, θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός μαχητικού συνόλου με ελεγχόμενο μπάτζετ – Η καθυστέρηση στις μεταγραφές εγείρει ανησυχίες, ωστόσο η διοίκηση εκφράζει αισιοδοξία για την έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν

Μία διαφορετική προσέγγιση και νοοτροπία στις μεταγραφές διακρίνεται φέτος στις κινήσεις της Καλαμάτας. Η ομάδα έχει εγκαταλείψει την τακτική εύκολων και ακριβών μεταγραφών που αποδείχθηκαν προβληματικές στο παρελθόν και υιοθετεί μια πιο ελεγχόμενη προσέγγιση στο μεταγραφικό παζάρι, θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός μαχητικού συνόλου με χαμηλότερο μπάτζετ.

Καλαμάτα: Αλλαγή ρότας στις μεταγραφές

Στη Μαύρη Θύελλα φαίνεται πως έχουν αλλάξει ρότα όσον αφορά την ευκολία υπογραφής συμβολαίων των προηγούμενων ετών. Τα καλοκαιρινά “λαβράκια” αποδεικνύονταν χειμερινά “παλτά” και η ομάδα κάθε χρόνο παρουσίαζε χειρότερη εικόνα.

Εξορθολογισμένο οικονομικό μπάτζετ

Επιπλέον, φέτος φαίνεται να έχει κλείσει η κάνουλα των οικονομικών πόρων. Όπως αναφέρει την η πολιτική επικαιρότητα, “λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν” και ο Γιώργος Πρασσάς εμφανίζεται πολύ πιο συγκρατημένος οικονομικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η Καλαμάτα, που προηγούμενες χρονιές ήταν πρωτοπόρος στο μεταγραφικό παζάρι, φέτος δεν έχει κάνει ακόμα καμία μεταγραφή, έναν μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Καλαμάτα: Ανησυχία για την προετοιμασία

Αυτό προκαλεί ανησυχία για το αν οι μελανόλευκοι θα είναι έτοιμοι εγκαίρως, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 15 νέες υπογραφές παικτών. Με εξαίρεση την πληθώρα τερματοφυλάκων, η ομάδα έχει ελάχιστους ποδοσφαιριστές από το περσινό δυναμικό που υπολογίζει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Το νέο αγωνιστικό μοντέλο

Το αγωνιστικό μοντέλο καθορίζει τις μεταγραφές και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει να δημιουργήσει μια μαχητική ομάδα με ενέργεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με αυτό το σκεπτικό θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις.

Αγκάθι τα παλιότερα συμβόλαια

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν ενώ υπάρχει πάντα το πρόβλημα με τα συμβόλαια που η Καλαμάτα θέλει να ξεφορτωθεί. Αυτά τα συμβόλαια αποτελούν σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού μιας μικρομεσαίας ομάδας της Super League 2.

Καλαμάτα: Μεταγραφικές κινήσεις

Απ’ όσα οι μελανόλευκοι έχουν αφήσει να διαρρεύσουν, η μοναδική περίπτωση που υφίσταται ως τώρα είναι αυτή του Αργεντινού Πατρίσιο Νούνιες. Ο Νούνιες αναμένεται σύντομα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, όπως θα γίνει με όλους τους υποψήφιους στόχους της ομάδας.

Προγραμματισμός για την προετοιμασία

Η ομάδα εκφράζει αισιοδοξία ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, ώστε το ρόστερ να είναι έτοιμο για την προετοιμασία που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου.

To Top