ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Καλαμάτα “Απευθείας” στην ΕΡΤ

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα συνεργείο της ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο Άντζελα Ζούγρα στο πλαίσιο προγραμματισμένης ζωντανής σύνδεσης με την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Απευθείας“. Παρά τον βροχερό καιρό, τίποτα δεν πτόησε όσους βρέθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκειμένου να προβάλλουν την εορταστική Καλαμάτα και τα Μεσσηνιακά προϊόντα σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο!

Σε απευθείας σύνδεση από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας παρουσιάστηκαν παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα από την Ένωση Αρχιμαγείρων Ελλάδας το παράρτημα Μεσσηνίας και τον σεφ Γιώργο Μαύρο. Τα παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγγια, το λουκάνικο με πορτοκάλι, το παστό, τα ξερά σύκα, η σφέλα, είχαν την τιμητική τους στο τραπέζι που είχαν ετοιμάσει να προβάλλουν οι σεφ.
Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και Μωραϊτικα κάλαντα τραγούδησαν τα μέλη της χορωδίας του Γιώργου Τσιλίκα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, καθώς και η αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, συμμετείχαν στην απευθείας σύνδεση, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης που έχουν προγραμματιστεί για τις ημέρες.
Έτσι, η Καλαμάτα και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης προβλήθηκαν μέσω της εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Καλαμάτα “Απευθείας” στην ΕΡΤ
To Top