Βιβλίο

Η Καλαμάτα αγκάλιασε και τίμησε την τριήμερη γιορτή βιβλίου Bookwalk

Συνεχίστηκαν σήμερα Σάββατο οι δράσεις στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Πολιτιστικός Αντίλογος και αφορά την βιβλιοβόλτα στα βιβλιοπωλεία της πόλης με σύνθημα “έλα κι ανακάλυψε μια πόλη που διαβάζει”!

Περισσότερα από 25 σημεία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή, με τα βιβλιοπωλεία να έχουν ορίσει έκπτωση στην αγορά βιβλίων από 15 έως και 30%.
Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και η κινητοποίηση που είχε γίνει, ώθησε αρκετό κόσμο στα βιβλιοπωλεία και αρκετοί προμηθεύτηκαν από 3 μέχρι και 5 βιβλία, εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση αλλά και την καλή διάθεση που υπήρχε εκ μέρους των βιβλιοπωλών!

Σημείο εκκίνησης ήταν από τις 10 το πρωί το φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου γινόταν η εγγραφή, η προμήθεια του χάρτη της βιβλιοβόλτας και το όμορφο κίτρινο βραχιόλι που προμηθεύτηκαν περισσότεροι από 150 φίλοι του βιβλίου!

Αυξημένη κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο είχαν τα βιβλιοπωλεία όπου είχαν και παράλληλες εκδηλώσεις.
Αυτές ήταν:

Στο Βιβλιοπωλείο Κονταργύρη είδαμε ”ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΕΖΩΝ”: Οι βιβλιόφιλοι περιπατητές έκαναν μία στάση στον πρώτο όροφο του Βιβλιοπωλείου για να κινηματογραφηθούν, διαβάζοντας αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία (πεζά, ποίηση, θέατρο κοκ), με σκοπό τη δημιουργία ενός μωσαϊκού αναγνωσμάτων.

Στο Βιβλιοπωλείο Μακρής είχαμε “ΓΡΑΦΗ & ΜΕΛΑΝΙ”: Το βιβλίο δεν είναι μόνο ανάγνωση αλλά και γραφή. Γι’ αυτό το λόγο, η εορταστική θεματική της φετινής χρονιάς θα είναι γραφή: Όργανα εκλεπτυσμένης γραφής μελάνια και πολλά πολλά αλλά είδη που πλαισιώνουν το βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πένες, μελάνια, διάφορες ποιότητες χαρτιού, φιλικά προς τις πέννες, τετράδια!

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη είχαμε τους “ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ”: Πολλές παιδικές αναμνήσεις μας συνδέονται με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των ηρώων που διαβάσαμε. Τα παιδιά σήμερα γοητεύονται από τους ίδιους ήρωες; Έχουν να μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα νεότερων ηρώων;
Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα; παιχνίδια; Σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις για τον ήρωα που θα διαλέξουν, απάντησαν τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.
Τα παιδιά διάβασαν την ιστορία που πρωταγωνιστεί ο ήρωας/ηρωίδα και κατέγραψαν διάφορα στοιχεία γι’ αυτόν!

Βιβλιοπωλείο Bookmark- Λυκούργος “ΑΜΠΑ & ΛΗΔΑ δυο γάτες σε μια μαγική ιστορία”: Οι συγγραφείς της ομάδας «Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» παρουσίασαν το παραμύθι μέσω θεατρικής διάδρασης, συνομίλησαν με τους γονείς και τα παιδιά για το έργο τους.

Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις “ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ”; Πραγματοποιήθηκε αφήγηση γνωστών παραμυθιών, “ζωντάνεψαν” ήρωες που μας εντυπωσιάζουν, και έπαιξαν τα παιδιά ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού με τίτλους, ήρωες και συγγραφείς παραμυθιών και ταξίδεψαν μικροί και μεγάλοι σε ένα κόσμο παραμυθένιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Bookwalk: Τριήμερη γιορτή βιβλίου- Ποια είναι τα 25 σημεία της Καλαμάτας με εκδηλώσεις

To Top