Αθλητισμός

Καλαμάτα 80: Πρεμιέρα στη β’ φάση με Άθλο Ορεστιάδας στην Παραλία (18:00)

Τις μάχες της β’ φάσης στο πρωτάθλημα Pre League ανδρών ξεκίνα σήμερα η Καλαμάτα 80 στο κλειστό της Παραλίας υποδεχόμενη τον Αθλο Ορεστιάδας.

Έχοντας στο δυναμικό της και το τελευταίο απόκτημα, ακρίο διεθνή με την Βόρεια Μακεδονία, Στόγιαν Ίλιεφ, οι “Λύκοι” θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν με το δεξί τους αγώνες και να κάνουν ποδαρικό με νίκη στο 2022.

Στον όμιλο ανόδου της β’ φάσης συμμετέχουν η Καλαμάτα 80, ο Κέρκης Σάμου και η ΑΕΚ από τον Α’ όμιλο και ο Πήγασος Πολίχνης, ο Αριστοτέλης Σκύδρα και ο Άθλος Ορεστιάδας από τον Β’.

Το ξεκίνημα πάντως θα γίνει με μία αναβολή καθώς ο αγώνας του Αριστοτέλη Σκύδρας με την ΑΕΚ δεν θα διεξαχθεί λόγω 4 κρουσμάτων covid-19 στους κιτρινόμαυρους.

Το σύστημα διεξαγωγής στη Β’ φάση

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Γ’ Ομίλου. Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου θα πάρει απευθείας την άνοδο στη Volley League Ανδρών.

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τη 2η έως και την 5η θέση του Γ’ Ομίλου (PL-Γ/2 έως PL-Γ/5) θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Γ’ Ομίλου).

PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)

PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες για τις θέσεις 2-3: Ν(1) v Ν(2)

Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα πάρει και αυτή την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα που θα καταλάβει την 8η θέση στην Τελική Κατάταξη της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες. Η νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2022-2023.

Pre League Ανδρών – Γ’ Όμιλος Ανόδου – 1η αγωνιστική

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΔΑΚ Πολίχνης 17.00: Πήγασος Πολίχνης – ΑΣ Κέρκης Σάμου
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.

Παραλίας 18.00: ΑΟ Καλαμάτα 80 – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Χανδρινός, Γραμματεία: Λιακουνάκου, Παρατηρητής: Τσουμελέας.

ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας – ΑΕΚ (αναβλήθηκε)

Καλαμάτα 80: Πρεμιέρα στη β’ φάση με Άθλο Ορεστιάδας στην Παραλία (18:00)
To Top