ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kακοκαιρία EVA: Έπεσαν 50 χιλιοστά βροχής στην Καλαμάτα-Μικροπροβλήματα στην πόλη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το “πέρασμα” της κακοκαιρίας EVA από την Καλαμάτα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφεται το πέρασμα της κακοκαιρίας Eva από την Καλαμάτα. Το τελευταίο 24ωρο έχουν πέσει 49,8 χιλιοστά βροχής στην πόλη της Καλαμάτας, που σημαίνει 49 τόνοι νερού ανά στρέμμα, με συνολικά 4 “ξεσπάσματα”, σύμφωνα με το Kalamatameteoclub.

Οι εξάρσεις της κακοκαιρίας ήρθαν  χθες, γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, με μια ξαφνική και απρόβλεπτη καταιγίδα, το επόμενο “ξέσπασμα” από τις 21.30 έως τις 23.00 καθώς και τα ξημερώματα λίγο μετά τις 03.00 οπότε και ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα συνοδευόμενη από κεραυνούς, και λίγο μετά τις 07.00 το πρωί έπεσε νερό με πιο ήπια ραγδαιότητα.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στα Φιλιατρά: 75 τόνοι νερού ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο

Πάντως, ρεκόρ βροχόπτωσης καταγράφεται στα Φιλιατρά με 75 χιλιοστά βροχής το τελευταίο 24ωρο.

Λάσπες και νερά στην είσοδο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Λάσπες κατέβασε η κακοκαιρία έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην είσοδο του Νοσοκομείου και στον κεντρικό δρόμο. Από νωρίς το πρωί έχουν σπεύσει συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας με jcb καθώς και συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, καθαρίζοντας τον δρόμο με υδροφόρες, ώστε να απομακρυνθούν οι λάσπες και τα φερτά υλικά από το δρόμο.

Διακοπή ρεύματος στην Αγ.Τριάδα-Αποκαταστάθηκε σε μισή ώρα

Ολιγόωρη διακοπή ρεύματος μετά τις 20:30 το βράδυ σημειώθηκε στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, λόγω βλάβης TAS στον Υποσταθμό του Ασπροχώματος. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μισή ώρα αργότερα. Επίσης έπεσε ένα δέντρο στη Λυκούργου. Η κακοκαιρία Eva συνεχίζεται και σήμερα με ήπια όμως ένταση, κατά τόπους βροχές, αλλά και ανοίγματα του καιρού, καθώς  το μεγάλο μέτωπο έχει πλέον υποχωρήσει από την περιοχή μας.

Kακοκαιρία EVA: Έπεσαν 50 χιλιοστά βροχής στην Καλαμάτα-Μικροπροβλήματα στην πόλη
To Top