Αθλητισμός

Και στην Καλαμάτα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία”!

Ήρθε και στην Καλαμάτα το εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα «ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε Σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, με την συνεργασία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

 

 

Σήμερα το πρωί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την πορτοκαλί μπάλα με την παρουσία από την ομοσπονδία του Θωμά Χαρμπαλή και με την άριστη συνεργασία του Διευθυντή του Σχολείου, του Σταύρου Κουκάκη από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αλλά και με την σημαντική συμβολή τοπικών προπονητών του αθλήματος.

Όλοι μαζί υλοποιούν το πρόγραμμα της FIBA «Her World Her Rules» για κορίτσια ενώ “τρέχει” παράλληλα και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία», για όλα τα παιδιά της Τετάρτης και Πέμπτης Δημοτικού, είτε έχουν ήδη κάποια επαφή με το άθλημα είτε όχι! Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν.

Ο προπονητής μπάσκετ Νίκος Αλειφέρης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, δήλωσε στο Messinialive πως: “Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα όσο περισσότερα παιδιά καθώς και να τους δοθεί το ερέθισμα να ασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για όλες αυτές της δράσεις που προάγουν το άθλημα”.


Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών του Σχολείου ενώ κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας. Αύριο το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

To Top