Υγεία

Και σήμερα 12 νέα κρούσματα-25 συνολικά οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

24 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Για δεύτερο 24ωρο η Μεσσηνία καταγράφει τον ίδιο αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται στο Νομό μας και πάλι 12 κρούσματα. Έτσι, μέσα σε 48 ώρες έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία 24 νέα κρούσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς το τελευταίο μεγάλο διάστημα μόνο μονοψήφια νούμερα είχαμε σε καθημερινή βάση. Ταυτόχρονα αυξάνεται  και ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στη Μεσσηνία, που φτάνει στα πέντε κρούσματα ανά ημέρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 7,5 θετικούς ανά 100.000 κατοίκους.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που εισάγονται για νοσηλεία στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Έτσι από τους 16 μέχρι χθες, σήμερα φτάσαμε τους 22 νοσηλευομένους, ενώ ακόμα 3 ασθενείς παραμένουν στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου εκ των οποίων όμως μόνο οι 2 είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, άλλαξε χρώμα και ο επιδημιολογικός χάρτης της Μεσσηνίας, αφού λόγω της αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων περάσαμε από το άσπρο στο μπεζ, που σημαίνει ότι από 25 μέχρι 50 κρούσματα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 14 ημέρες στο Νομό μας

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Δυστυχώς, αυξητική είναι η τάση και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη Λακωνία να καταγράφει “έκρηξη” κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, με 22 νέα κρούσματα, ενω ακολουθει η Κορινθία με 10 νέα κρούσματα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται ήδη σε καθολικό lockdown και θα παραμείνει  μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού σε Αργολίδα, όπου καταγράφηκαν μόλις 3 και στην Αρκαδία με 5 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

 

Μαίρη Περδικέα

Και σήμερα 12 νέα κρούσματα-25 συνολικά οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top