Μεσσηνιακή Κουζίνα

Και φέτος ο Λευτέρης Λαζάρου στο 2ο Messinia Forum-O πολυβραβευμένος σεφ τον Απρίλιο στην Καλαμάτα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μαζί μας από το ξεκίνημα του Messinia Forum έτσι και φέτος ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζαρου θα μας τιμήσει με τη παρουσία του!

Γεννημένος από πατέρα καραβομάγειρα, ο Λευτέρης Λαζάρου δεν σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει διαφορετική πορεία στη ζωή του, ανήσυχος γαστρονομικά, διαλέγει έναν διαφορετικό δρόμο.

Μια καινούρια κουζίνα αρχίζει να αναδύεται από την κουζίνα του Βαρούλκου. Η σούπα με το μελάνι σουπιάς, το καλαμάρι με το πέστο, το ριζότο με το χρυσόφυλλο κι ο λαχανοντολμάς με τον κιμά καραβίδας, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που βγαίνουν και όχι μόνο ενθουσιάζουν το κοινό, αλλά στις μέρες μας πλέον φτάνουν να θεωρούνται κλασικά. H κολοχτύπα, η ζαργάνα, η κατσούλα και άλλα άσημα ψάρια και θαλασσινά βγαίνουν από την αφάνεια και γίνονται πρωταγωνιστές περίφημων δημιουργιών όπως η πεσκανδρίτσα στον ατμό με ρίζες σέλινου και γλυκό άσπρο κρεμμύδι Ζακύνθου. «Με προκαλεί το να ασχοληθώ με μια καλή, αλλά ταπεινή πρώτη ύλη» λέει ο ίδιος.

Το εστιατόριο αποκτά αναγνώριση και γίνεται σύντομα στέκι δημοσιογράφων, πολιτικών και καλλιτεχνών και επιχειρηματιών του ναυτιλιακού κόσμου.

Ο πρώτος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin από το 2002

Η διεθνής αναγνώριση φτάνει το 2002 με το αστέρι Michelin, το πρώτο που κατακτά Έλληνας σεφ ο οποίος μάλιστα μαγειρεύει ελληνική κουζίνα. Η κουζίνα του Λαζάρου όμως δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζει να είναι ανήσυχη και να εξελίσσεται. Η δημιουργική επέμβαση σε κλασικές συνταγές βάζει τον Λαζάρου μέσα σε εκείνους που άνοιξαν τον δρόμο για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα της εποχής μας.

Και φέτος ο Λευτέρης Λαζάρου στο 2ο Messinia Forum-O πολυβραβευμένος σεφ τον Απρίλιο στην Καλαμάτα

Δημοφιλέστερα

To Top