Αθλητισμός

Και δεύτερο Παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης στον Μεσσηνιακό κόλπο- Μεγάλες επιδόσεις και 7 ρεκόρ από την ελληνική ομάδα

Δεν ήταν μόνο ο Γάλλος Αρνό Ζεράλντ, ο οποίος εμπνεύστηκε από το απέραντο γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου και έφτασε στα 112 μέτρα βάθος σημειώνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και ο Σλοβένα Αλένκα Αρτνικ η οποία στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών (σταθερά βάρη με δίπλα πέδιλα), καταδύθηκε στα 94 μέτρα!

Οι δυο εκπληκτικές επιδόσεις αποτέλεσαν την κορωνίδα των επιτυχιών αλλά δεν ήταν οι μοναδικές, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ελεύθερης κατάδυσης, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία στην Καλαμάτα από το καταδυτικό κέντρο Freediving Club Greece, καθώς στους αγώνες σημειώθηκαν συνολικά 14 εθνικά ρεκόρ, μεταξύ των οποίων 7 Πανελλήνια.

Τα πέτυχαν οι:

Χρήστος Καρέλος, με 107 μέτρα στο μονοπέδιλο, 92 μέτρα στα διπλά πέδιλα και 75 μέτρα στην ελεύθερη βύθιση.

Φαϊρούζ Μεχτντάουϊ, με 57 μέτρα στο μονοπέδιλο και 62 μέτρα στην ελεύθερη βύθιση

Άννα Ηλιάδου με 41 μέτρα στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα

Έλενα Ακριτοπούλου με 50 μέτρα στα διπλά πέδιλα.

Οι απονομές έγιναν στο καταδυτικό κέντρο του Σταύρου Καστρινάκη, Freediving Center Kalamata, στην μαρίνα Καλαμάτας.

Ο προπονητής τους Δημήτρης Κούμουλος, εμφανώς ευχαριστημένος, δήλωσε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των παιδιών. Δείχνουν ότι σιγά σιγά ανεβαίνουμε επίπεδο, πλησιάζοντας τους ξένους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. Αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει το ευρύ κοινό το σπορ της ελεύθερης κατάδυσης διότι μόνο μέσω της προβολής θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος.”

To Top